Tom Kruz je svoj život stavio u njene ruke: Ko je Hejli Atvel, zvezda "Nemoguće misije 7" (FOTO/VIDEO)

17.07.2023

10:00

0

Autor: Dejan Ćirić

Uvek je bila lik u pozadini

Tom Kruz je svoj život stavio u njene ruke: Ko je Hejli Atvel, zvezda "Nemoguće misije 7" (FOTO/VIDEO)
Tom Kruz i Hejli Atvel - Copyright Profimedia

Sa novom "Nemogućom misijom", koja se trenutno prikazuje u bioskopima širom sveta, glumica Hejli Atvel je konačno dobila priliku da zablista u svom prvom blokbasteru.

Iako je igrala Pegi Karter u više Marvelovih filmova, uvek je bila lik u pozadini priča nekih drugih likova, prvenstveno onih Kapetana Amerike. Ali, ovog puta to nije slučaj.

Profimedia
 

Večna zahvalnost Tomu 

U filmu "Nemoguća misija: Odmazda - prvi deo" glumica je konačno u centralnom delu priče i njen lik Grejs više puta nadmudri Kruzovog Itana Hanta. U razgovoru za The Hollywood Reporter glumica nije krila oduševljenje svojom ulogom.

 - Konačno sam dobila poverenje i platformu da pokažem veći raspon i više emocionalne dubine u franšizi ili nečemu ovako velikom, što mi ranije nije bilo omogućeno. Tako da imam večnu zahvalnost Tomu i Mekvoriju, koji su mi osigurali resurse i podršku svaki dan na snimanju, kako bih mogla da napredujem. To je bilo oslobađanje koje je dugo dolazilo. Nakon 17 godina u ovoj industriji, napokon sam mogla da napravim nešto na ovom nivou, sa ovakvim kvalitetom snimanja, što nikada ranije nisam mogla. 

Profimedia
 

Reditelja oduševila ulogom u pozorištu

Izbor Hejli Atvel za ulogu Grejs nije bio slučajan, jer to nije bio prvi susret glumice, Toma Kruza i reditelja Kristofera Mekvorija. Ona je već ranije imala audiciju za Kruzov i Mekvorijev film "Džek Ričer" (2012), ali je tek godinu dana kasnije uspela da impresionira jednog od njih.

Tada je igrala u pozorištu, u predstavi "The Pride", u produkciji Trafalgar Studios, koju je gledao Mekvori. On je bio toliko oduševljen njenom izvedbom uživo da ju je izveo na večeru i rekao kako bi voleo jednog dana da napiše ulogu za nju.

Profimedia
 

Kruzov život u njenim rukama

Glumica je ulogu očigledno dobila i odradila ju maestralno, a u jednom delu filma ona i Tom učestvuju u automobilskoj poteri na ulicama Rima, gde ona preuzima volan, dok su njih dvoje vezani lisicama jedno za drugo. Poznavajući Kruza koji je uvek dobro pripremljen i disciplinovan za svoje filmove, Hejli je uspela da mu parira.

- Postoji oko 20 minuta snimka gde driftamo iznova i iznova. Onda je Tom izazvao aplauz ekipe, a reditelj je rekao: "Tom je upravo tada stavio svoj život u tvoje ruke i ne bi ti to dopustio da nije verovao da možeš da se brineš za njega". To je trenutak koji nikada neću zaboraviti - otkrila je glumica. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike