Bebi Dol i pesme koje su obeležile 20. vek: Reizdanje kultnog albuma!

12.07.2023

11:01

0

Autor: Dejan Ćirić

U pitanju je jedinstveno LP izdanje na clear (providnim) vinilima za koje se smatra da je „kolekcija koja je promenila svet“

Bebi Dol i pesme koje su obeležile 20. vek: Reizdanje kultnog albuma!
Copyright Promo/Mascom

U izdanju Mascoma objavljeno je rezidanje duplog studijskog albuma „Čovek rado izvan sebe živi“ Bebi Dol.

U pitanju je jedinstveno LP izdanje na clear (providnim) vinilima za koje se smatra da je „kolekcija koja je promenila svet“. Masterizovano izdanje čini 12 pesama koje su obeležile 20. vek. Bebi Dol je otpevala numere Marvina Geja, Stonsa, Bitlsa, Džejmsa Brauna…

ATAImages/ Antonio Ahel
 

Dragana Šarić, poznata pod scenskim imenom Bebi Dol, jedna je od najautentičnijih pojava na našoj muzičkoj sceni. Poznata je po hitovima “Brazil”, “Mustafa”, “Rudi”, “Bademi i so”, “Hajde da uzmemo neki dobar auto” i drugim.

"Mustafa" kao prekretnica

Svoju muzičku karijeru započela je krajem sedamdesetih godina. Pesma „Mustafa“ je 1981. proglašena pesmom godine, a Bebi Dol je dobila nagradu za najbolji snimak.

Nakon toga nastavlja uspešnu karijeru i objavljuje albume za koje muzička kritika ima samo reči hvale. U decembru 2006. je objavila kompakt-disk naslovljen sa „Čovek rado izvan sebe živi“. Album je sadržao obrade klasika, koje su sada masterizovane na vinilu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike