Prvi trejler filma o Bobu Marliju: Fokus na pokušaju ubistva slavnog muzičara (VIDEO)

09.07.2023

16:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Ovo ostvarenje u svetske bioskope stiže u januaru sledeće godine

Prvi trejler filma o Bobu Marliju: Fokus na pokušaju ubistva slavnog muzičara (VIDEO)
Bob Marli - Copyright Profimedia

Objavljen je prvi tizer-trejler za dugoiščekivani biografski film o muzičkoj legendi i kulturnoj pop-ikoni Bobu Marliju.

Profimedia
 

Fokus na snimanju albuma "Exodus" i atentatu

"Bob Marley: One Love" govori o životu slavnog muzičara, ističući njegov status superzvezde u svetu rege muzike, ambicije da donese mir u svet, pokušaj atentata u njegovom domu 1976. godine i čuvene koncerte širom sveta, a kroz film se provlače njegove najpoznatije pesme.

Glavni fokus filma je na snimanju albuma "Exodus" iz 1977. godine, koji je Marli snimio u Engleskoj, nakon što je godinu ranije pokušan atentat na njega i njegovu porodicu na Jamajci.

Glavne uloge

Službeni sinopsis filma glasi: "Bob Marley: One Love" slavi život i muziku ikone koja je nadahnula generacije svojom porukom ljubavi i jedinstva. Po prvi put na velikom platnu otkrijte Bobovu snažnu priču o prevladavanju nevolja i putovanje iza njegove revolucionarne muzike.”

Profimedia
 

Glumac Kingsli Ben-Adir igra čuvenog muzičara koji je kroz svoju muziku i snažne poruke mira bio inspiracija tokom svog kratkog života, ne samo za svoje sunarodnike, već za ceo svet. Lašana Linč glumi Ritu Marli, koja je bila Bobova supruga od 1966. do njegove prerane smrti 1981. u 36 godini života. 

Snimanje na autentičnim mestima

Produkcija je navela da je težila autentičnosti gde god je to bilo moguće, koristeći lokalno stanovništvo na Jamajci i snimajući na stvarnim lokacijama na kojima je i sam Marli provodio vreme, svirao i igrao fudbal koji je obožavao više od svega.

Film u svetske bioskope stiže u januaru sledeće godine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike