Nemanja Radulović potpisuje novi album širom Srbije: Druženje sa fanovima

30.06.2023

10:30

0

Preko Amerike i dalekog Japana, naš proslavljeni violinista promoviše „Korene"

Nemanja Radulović potpisuje novi album širom Srbije: Druženje sa fanovima
Nemanja Radulović - Copyright Promo/Sever Zolak

Violinista Nemanja Radulović u okviru svetske turneje nastupiće tokom leta u Beogradu i u gradovima širom Srbije. Preko Amerike i dalekog Japana, Radulović će na turneiji promovisati album „Roots“ (Koreni) koji je već osvojio publiku širom sveta.

Sever Zolak
 

Nemanja Radulović će zajedno sa svojim orkestrom Double Sens nastupiti u ponedeljak, 3. jula u Beogradu na Stadionu Tašmajdan. Pre nastupa u Beogradu biće održan koncert u Ćupriji (subota, 1. jul), a posle toga i u Kraljevu (u nedelju, 9. jula), Čačku (11. jula), i na Arsenal festu u Kragujevcu (u subotu, 30. juna).

Druženje sa publikom nakon koncerta

Publika će tokom koncerata u Beogradu, Ćupriji, Kraljevu i Čačku moći da nabavi svoj primerak albuma „Roots“, dok će se najomiljeniji srpski violinista, nakon nastupa, družiti sa svojim vernim fanovima i potpisivati album.  

Album „Roots“ je izdanje štampano na vinilu ekskluzivno za tržište Srbije zahvaljujući saradnji koju izdavačka kuća Mascom ima sa partnerima iz Warner Classics.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Intimne pesme

Ovo specijalno izdanje ima sedamnaest pesama koje su ukorenjene u različitim tradicijama sveta, od romske, srpske i makedonske, sve do japanske.

Nemanja Radulović je povodom izlaska albuma "Koreni" izjavio:

- Tokom perioda pandemijskog zaključavanja imao sam vremena da razmišljam o muzici. Pokušao sam da je stvaram, pokušao sam da vežbam ali nisam mogao.

Promo
 

Međutim, shvatio sam koliko muzika može da poveže ljude, kroz svoju nevinu radost. Bilo je sasvim očigledno da je to jedino što mogu da ponudim svetu s obzirom na novonastalu situaciju.

Moja namera je bila da svet ujedinim kroz muziku i to kroz tradicionalnu iz koje je klasična muzika potekla. Pesme koje sam izabrao za ovaj album su meni lično veoma drage i sve su vrlo intimne. Želim da svako od vas kroz ovu muziku otkrije svet u kome ne postoje granice.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Na albumu "Koreni" (Warner Classics) , između ostalih, nalaze se kompozicije: "Što te nema" pevačice Jadranke Stojaković, "Hommage" (omaž) Aleksandru Šišiću, "Đelem, Đelem", "Makedonsko devojče", "King David“, "Mambo", "Moscow Night", "The Butterfly Lovers", "Indifference", i druge.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike