„Hazarski rečnik – Lovci na snove“ otvara baletsku sezonu Narodnog pozorišta u Beogradu

16.09.2020

14:58

0

Autor: Dejan Ćirić

U ovoj fantazmagorijskoj i metaforičnoj poemi prevedenoj u pokret nastupa i naša čuvena balerina i koreografkinja Sonja Vukićević

„Hazarski rečnik – Lovci na snove“ otvara baletsku sezonu Narodnog pozorišta u Beogradu
Copyright Predstava "Hazarski rečnik-Lovci na snove" Promo/Aljoša Rebolj

Baletska sezona Narodnog pozorišta u Beogradu biće otvorena u četvrtak 17. septembra, u 20 časova na Velikoj sceni, baletom „Hazarski rečnik – Lovci na snove“ u koreografiji Ronalda Savkovića.

Ovaj jednočini balet, u koprodukciji Narodnog pozorišta i Madlenijanuma, ujedno, predstavlja i omaž čuvenom slovenačkom i evropskom pozorišnom reditelju Tomažu Panduru (1963-2016.) koji je dramsku predstavu „Hazarski rečnik“ postavio 2002. godine na sceni beogradskog Sava centra. Iz tog pozorišnog komada, u timu su sada, osim Savkovića i Livije Pandur, i naša čuvena balerina i koreografkinja Sonja Vukićević, koja je, posle 24. godine, ponovo nastupila na sceni svog nekadašnjeg matičnog teatra.

Predstava “Hazarski rečnik-Lovci na snove” Promo/24sedam/ Foto: Aljoša Rebolj

U ovoj „fantazmagorijskoj i metaforičnoj poemi prevedenoj u pokret“, nastupaju i Sanja Ninković, Tijana Šebez, Ljiljana Velimirov, Maja Stojakov, Ada Raspor, Mina Radoja, Olga Olćan, Dejan Kolarov, Milan Rus, Igor, Nikola Bjanko, Miloš Živanović, Karlos Alvarado, Hoze Iglesias i Antonio Bibo.

Predstava “Hazarski rečnik-Lovci na snove” Promo/24sedam/ Foto: Aljoša Rebolj

Autorsku muziku, specijalno za ovaj baletski projekat, komponovao je Miroslav Bako, scenografiju je kreirala kuća za dizajn i konceptualnu umetnost “Numen”, kostimografkinja je Angelina Atlagić, a dizajner svetla Jaša Koceli.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike