Od Ravela, preko Mocarta, do disko žurke: Počinje Klasik fest u Pančevu

06.06.2023

16:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Svečano otvaranje zakazano je za 8. jun u 20 časova

Od Ravela, preko Mocarta, do disko žurke: Počinje Klasik fest u Pančevu
Copyright Promo/Klasik fest

Dvanaesti Klasik fest, međunarodni festival klasične kamerne muzike, održaće se od 8. do 11. juna na nekoliko lokacija u Pančevu, u organizaciji Kulturnog centra Pančeva. Umetnički direktor festivala je klarinetista Ognjen Popović.

Promo/Klasik fest
 

Besplatan program za posetioce

Svečano otvaranje festivala biće održano 8. juna, u 20 časova, u Rimokatoličkoj crkvi Sv. Karla Boromejskog u Pančevu, kada će biti izvedena dela Ravela, Žolivea, Debisija i Risa, u interpretaciji internacionalnog sastava koji čine Hana Paraušić (harfa), Robert Lakatoš (violina), Miladin Batalović (violina), Jožef Bisak (viola), Senja Rumukainen (violončelo), Nikolaj Sajko (violončelo), Slobodan Gerić (kontrabas), Milena Lipovšek (flauta), Ognjen Popović (klarinet), Nenad Janković (fagot), Boštjan Lipovšek (horna) i Lorenco Kosi (klavir). Ulaz na koncert je besplatan.

U petak, 9. juna u Evangeličkoj crkvi u Pančevu u 20 sati na programu su dela Plejela, Merkua, Sedlara i Fibiha. Dela izvode Miladin Batalović (violina), Nikolaj Sajko (violončelo), Milena Lipovšek (flauta), Ognjen Popović (klarinet), Dositej Novaković (klarinet), Nenad Janković (fagot), Boštjan Lipovšek (horna) i Lorenco Kosi (klavir), a ulaz na program je besplatan za sve posetioce.

Promo/Klasik fest
 

U subotu, 10. juna u Svetosavskom domu u 20 sati biće održano treće veče Klasik Fest-a, uz kompozicije Mendelsona, Kodalja i Mocarta, u izvođenju Roberta Lakatoša (violina), Jožefa Bisaka (viola), Senje Rumukainen (violončelo) i Lorenca Kosija (klavir). Ulaz na ovaj program je takođe besplatan.

Disco party

Završne večeri Klasik Fest-a, u nedelju, 11. juna u Kulturnom centru Pančeva, na programu je Disco party s Balkanskom kamernom akademijom, uz dirigenta Aleksandra Kojića. Ulaznice po ceni od 1.000 dinara mogu se kupiti na biletarnici Kulturnog centra.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike