Skorseze otkrio zašto u svim njegovim filmovima igra Leonardo Dikaprio: Tajna je u jednoj osobini slavnog glumca

20.05.2023 | 07:05

Autor: Dejan Ćirić

Njih dvojica su upravo snimili svoj sedmi zajednički film

Copyright Profimedia

Čuveni reditelj Martin Skorseze danas će na Kanskom festivalu predstaviti svetu svoj novi film „Ubistva pod cvetnim mesecom“ i ujedno će se sa ovim ostvarenjem boriti za prestižnu Zlatnu palmu.

Profimedia
 

U pitanju je prvi vestern i najskuplji film u karijeri ovog reditelja u kome glavne uloge tumače Leonardo Dikaprio i Robert De Niro.

Profimedia
 

Ima nešto na njegovom licu i u očima

U susret svetskoj premijeri novog ostvarenja Skorseze je u nedavnom intervjuu za Deadline otkrio zašto u skoro svim njegovim novijim filmovima uvek igra Dikaprio.

- Ono što je kod Lea fantastično i zašto konstantno sarađujemo je to što on često glumački odluta na neka teška, zamršena mesta koja su drugim glumcima gotovo nedokučiva i što na kraju kod njega to sve bude kristalno jasno. Obično se to vidi u njegovoj ekspresiji, na njegovom licu, u očima... To mu uvek kažem - otkrio je Skorseze i dodao:

Profimedia
 

On je prirodan u filmovima. Mogao bih da ga snimim u krupnom planu, dok ni o čemu ne razmišlja, mogao bih da ubacim bila šta u tu scenu, ljudi će reći da je bio sjajan. To je nešto kao Kulešov efekat. Tako nešto možete izvesti sa njim. Ima nešto na njegovom licu kad se kamera zaustavi na njemu. U njegovim očima. Čak i kada se pomeri za milimetar, mi to vidimo. Vrlo je zanimljivo to što se događa sa njim na snimanjima - zaključio je reditelj.

Preporuka Roberta De Nira

Skorseze se osvrnuo i na svoju dugogodišnju saradnju sa Robertom De Nirom, koji mu je i skrenuo pažnju na Dikaprija.  

Profimedia
 

- De Niro mi je rekao: „Slušaj, sad snimam sa tim mladim dečkom, moraš sa njim ponekad da radiš. Taj mali je zaista dobar“. To je bio prvi put da mi je on nekoga preporučio - otkrio je slavni sineasta.

Dikaprio i Skorseze su do sada radili na sedam filmova.

Bonus video:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam