Umetnica koja je šokirala svet: Istovremeno crta osam portreta rukama i nogama (FOTO/VIDEO)

27.04.2023

18:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Tridesetogodišnjakinja iz Holandije svoju veštinu je prvi put otkrila pre četiri godine

Umetnica koja je šokirala svet: Istovremeno crta osam portreta rukama i nogama (FOTO/VIDEO)
Rajacenna van Dam - Copyright Profimedia

Rajacenna van Dam zapanjila je korisnike društvenih mreža dok rukama i stopalima crta više portreta, preciznije njih osam istovremeno.

Tridesetogodišnjakinja iz Holandije svoju veštinu je prvi put otkrila pre četiri godine, dok je, kako je rekla, pokušavala da izazove samu sebe da se izrazi na kreativniji način. Ubrzo su njeni prijatelji počeli da se šale da je toliko aktivna, i toliko radi, da se čini kako crta i nogama.

Profimedia
 

Ona je to shvatila bukvalno i počela da se usavršava u tom pravcu, prenosi Jutatnji list. U snimku koji je objavila na svom Instagram profilu, a koji je prikupio 21,1 milion pregleda i preko osam miliona lajkova, upoznala je pratioce sa svojim umetničkim procesom.

 

 

Najteži deo slikanja nogama

- U početku mi je bilo pomalo čudno i morala sam da se naviknem, ali što sam više radila, bilo mi je prijatnije da držim četkicu među nožnim prstima. Najteži deo slikanja nogama su detalji, jer moram da gledam odozgo kroz stakleni sto. Ne mogu dobro da vidim detalje onoga što slikam nogama i kada radim na osam crteža istovremeno, moram da podelim svoj fokus - rekla je van Dam.

Profimedia
 

Kako se može videti na fotografijama i snimcima, ona slika portrete - Merilin Monro, Alberta Ajnštajna, Elvisa Prislija, Harija Stajlsa i mnoge druge.  

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike