Mirjana Bobić Mojsilović o svom novom romanu: Nikada mi nije bilo teže!

21.04.2023

09:35

0

Autor: Dejan Ćirić

„Sazvežđe svitaca“ je zbirka melanholije, nade i burnih osećanja, koja će vas zagrliti čvrsto i neće vas puštati dok vam ne izmami suzu, nostalgiju, tugu, širok osmeh i uzdah olakšanja

Mirjana Bobić Mojsilović o svom novom romanu: Nikada mi nije bilo teže!
Mirjana Bobić Mojsilović - Copyright Promo/Laguna

Romani bestseler autorke Mirjane Bobić Mojsilović čitaocima su uteha i nada, nude im smeh i suze, ljubav i sreću. To je slučaj i sa novim romanom „Sazvežđe svitaca“, pričom o iskupljenju i ljudima koje može spasti jedino ljubav.

Promo/Laguna
 

72 sudbonosna sata

Životne priče šestoro junaka ovog romana ispreplešće se i zauvek promeniti za sedamdeset dva sudbonosna sata. Primorani da pogledaju životu u oči, moraće ili da ga prigrle ili da zauvek ostanu osujećeni u svojim težnjama.

„Sazvežđe svitaca“ je zbirka melanholije, nade i burnih osećanja, koja će vas zagrliti čvrsto i neće vas puštati dok vam ne izmami suzu, nostalgiju, tugu, širok osmeh i uzdah olakšanja.

Priča o malim životima koji svetlucaju kao svici

Mirjana Bobić Mojsilović nikada ranije nije pisala ovako bogatim potezima pera.

- Nikada mi nije bilo teže nego dok sam pisala „Sazvežđe svitaca“. Nikada duže nisam pisala roman, skoro četiri godine. Nikada se više nisam borila sa sopstvenim junacima, i sa sopstvenim slabostima. Moji junaci se nikada više nisu borili za svoje sudbine, i nikada se više nisu opirali mojim prvobitnim idejama, nikada mi nijedna priča nije tako neumoljivo dahtala za vrat kao ova, o ljudima koji su, isto kao i ja i isto kao i većina ljudi danas, zarobljenici vlastitih samoća, raspolućeni između slike o sebi i onog što u stvari jesu. Ovo je priča o izgubljenom i nađenom, o zauvek propuštenom i onom što i dalje može da se dosegne, o običnim malim životima koji svetlucaju kao svici, samo kad je mrak gust kao mast - istakla je autorka.

Noć knjige, Mirjana Bobić Mojsilović Foto:24sedam/Danilo Krša
 

Opus Mirjane Bobić

Mirjana Bobić Mojsilović je spisateljica i slikarka. Objavila je romane „Dnevnik srpske domaćice“, „Tvoj anđeo čuvar“, „Happy End“, „Majke mi, bajka“, „Ono sve što znaš o meni“, „Tvoj sam“, „Srce moje“, „Glad“, „Gospodin pogrešni“…

Dvanaest njenih naslova objavljeno je u Francuskoj, Italiji, Češkoj, Hrvatskoj, Sloveniji i Makedoniji. Autorka je nekoliko samostalnih izložbi slika. Bila je jedan od prvih autora - samostalnih izdavača u Beogradu. Nekoliko puta je dobila nagradu „Zlatni bestseler“ i dobitnica je „Zlatne značke“ Kulturno-prosvetne zajednice Srbije.

Promo/Laguna
 

Roman „Sazvežđe svitaca“ možete pronaći od petka 21. aprila u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs i na sajtu laguna.rs.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike