Roman „Blank“ glumca Feđe Štukana objavljen na Brajevom pismu: Najveći kompliment koji sam dobio u životu (FOTO)

19.04.2023

11:06

0

Autor: Dejan Ćirić

U centru priče je čovek koji posmatra svet pod nišanom snajpera dok je u ratu, pruža čitaocu svoja iskustva u psihijatrijskoj bolnici i dodiruje temu zavisnosti od droge, ljubavi i slobode

Roman „Blank“ glumca Feđe Štukana objavljen na Brajevom pismu: Najveći kompliment koji sam dobio u životu (FOTO)
Feđa Štukan - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Autobiografski roman "Blank" Feđe Štukana objavljen je na Brajevom pismu. Glumac je na svom Instagram profilu naveo da je izuzetno ponosan na ovaj uspeh.

"Ovo je najveći kompliment koji sam dobio u životu. Sigurno najveći - bez imalo preterivanja. 'Blank' je upravo objavljen na Brajevom pismu", napisao je.

 

 

U ovom delu Štukan nemilosrdno opisuje kako je biti u ratu za domovinu, biti „navučen” ili beznadežan, pripoveda kako je izgubiti ljubav svog života, svojih prijatelja i živeti u zemlji u kojoj političari daju sve od sebe da spreče dugo očekivani mir. Autobiografski roman govori o junaku koji posmatra svet pod nišanom snajpera dok je u ratu, pruža čitaocu svoja iskustva u psihijatrijskoj bolnici, a dodiruje temu zavisnosti od droge, ljubavi i slobode.

Promo/Čigoja štampa
 

Od snajperiste i narkomana do holivudskih filmova

Roman Feđe Štukana je priča o borbi protiv smrti, strahu, politici i veri, mržnji i ljubavi, od snajperiste u specijalnim jedinicama u ratu, beskućnika i heroinskog zavisnika u miru, sve do reflektora holivudske produkcije, gde je snimao naslove “Dete 44”, “U zemlji krvi i meda”, “Savršen dan” i druge.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Roman „Blank“ je uvršten u lektiru na Goldsmiths Univerzitetu u Londonu.

- Blank kao prazan papir koji ti pišeš i ispunjavaš svojim životom, onda blank kao deo filma na kojem nema ništa kad se montira. Onda imate u padobranstvu jedan blank trenutak kad skočite iz aviona pa vam se zamrači sve, ne vidite ništa, jer nemate iskustva, i tako.. ima puno blankova. Blank papir koji me vadi iz ludnice, blank papir koji me vadi iz vojske. Blank papir koji me vadi iz Sarajeva i rata. Blank kao ćorak koji promašuje. Sve što znači blank ima neke veze sa nekim od delova knjige - rekao je Feđa Štukan prošle godine u ekskluzivnoj ispovesti za portal 24sedam.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike