24sedam na projekciji prvih epizoda novih "Kamiondžija": Priča za sve generacije

22.12.2020

16:44 >> 17:30

0

Želeli smo da dosegnemo taj zaboravljeni ideal prijateljstva. Ona ljudska potreba da se pomogne svom bližnjem je nešto što će dominirati. Serija o ovim lju

24sedam na projekciji prvih epizoda novih "Kamiondžija": Priča za sve generacije
Copyright ATAImages / Antonio Ahel

Nova serija “Kamiondžije d.o.o.” u režiji Filipa Čolovića, po scenariju Gordana Mihića pred televizijsku publiku stiže 28. decembra i prikazivaće se svakog radnog dana od 20 časova na Prvom programu RTS.

Serija je svojevrsni omaž kultnim “Kamiondžijama” iz sedamdesetih, ali donosi potpuno novu priču, nove junake Žiću i Baju koje na autentičan i šarmantan način igraju Tihomir Stanić i Nenad Jezdić, a možda pre svega, donosi priču o prijateljstvu, partnerstvu, porodici i i onima koji pokušavaju da se izbore za svoje parče sreće.

Na današnjem susretu sa novinarima prikazane su prve dve epizode serije, a glumačka ekipa je, na čelu sa rediteljem Čolovićem, podelila iskustva sa snimanja ovog značajnog televizijskog projekta, kao i svoja očekivanja.

– Želeli smo da napravimo našu priču, našu bajku koju će moći da prate sve generacije. I one koje pamte dogodovštine Paje i Jareta u izvođenju Pavla Vuisića i Miodraga Petrovića Čkalje, ali i mlađi koji će moći da prepoznaju kontekst ovog vremena. Nadam se da će se kroz seriju prepoznati ta osećajnost i milje crnog talasa koji je Gordan Mihić ostavio u ovom scenariju – kaže reditelj Čolović.

Serija počinje slučajnim susretom Žiće, bivšeg šofera, a potom bibliotekara u maloj seoskoj školi u okolini Uba, i Baje, vozača autobusa u gradskom saobraćajnom preduzeću u Ubu. Taj susret će u potpunosti izmeniti njihove živote. Pošto su obojica ostali bez posla, oni su, gledajući reprizu serije „Kamiondžije“ sa popularnim Čkaljom i Vuisićem, odlučili da kupe kamion i osnuju firmu za prevoz robe.

AtaImages / Antonio Ahel

– Čim sam danas odgledao prvi put prve epizode serije i izašao iz sale, pozvao sam Jezdu da ga pohvalim i kažem da sam zadovoljan. Dok smo snimali, a i privatno, želeli smo da dosegnemo taj zaboravljeni ideal prijateljstva, solidarnosti, razumevanja, međusobnog pomaganja, podrške.  To sigurno postoji u našem narodu, ali je zaboravljeno nametanjem nekih individualističkih, sebičnih, takmičarskih i liberalno kapitalističkih ideala i gurnuto je u drugi plan. Želeli smo da pokažemo to prijateljstvo dva čoveka, nesebičnu solidarnost. Ona ljudska strana, nežna i puna ljubavi prema porodici i ona potreba da se pomogne svom bližnjem je nešto što će dominirati ovom našom pričom. Mislim da će serija kroz priču o tim ljudima sa margine reafirmisati te zaboravljene vrednosti – kazao je Stanić.

Foto: 24sedam/Goran Sivački

Paulina Manov tumači ulogu Dare, Žićine supruge, a govoreći o njoj, glumica je istakla da joj je drago što je imala priliku da predstavi ženu, koja je stub porodice.

– Ima mnogo Dara po Srbiji, ali one ne dolaze do izražaja zbog narcisoidnih sebičnjaka. Ovom ulogom želim da Dara proviri iz kuće i da se čuje za te hrabre i jake žene. S druge strane srećna sam što igram po scenariju divnog gospodina kakav je bio Gordan Mihić – istakla je Manov.

ATAImages / Antonio Ahel

Malu, ali veoma upečatljivu i harizmatičnu ulogu tumači Bojan Dimitrijević koji je naveo da je srećan što je deo ovakvog projekta, jer su, kako kaže, uspeli da naprave “svoj mali svet, bajku, unutar haotičnog sveta koji nas okružuje”.

Baja i Žića na uverljiv i humorističan način predstavljaju sudbine i živote “malih ljudi” koji žive u provinciji i koju svoju svakodnevicu provode na sasvim drugačiji način, u odnosu na „brzi život“ u uzavrelim gradskim sredinama.

Pročitajte još

Zapaženu ulogu, najveću u karijeri na televiziji ostvario je i glumac Branislav Zeremski u ulozi dede Grče, ali i Jelena Stupljanin, Danina Jeftić, Nebojša Ilić, Marko Gvero…

U ovom serijalu, od 20 epizoda, pored pomenutih, učestvuje više od 100 glumaca.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike