Stravična istinita priča o brutalnim ubistvima 13 žena: Kira Najtli u „Bostonskom davitelju“ (FOTO/VIDEO)

19.03.2023

12:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Većina je zadavljena u svojim kućama, a mnoge su bile i silovane

Stravična istinita priča o brutalnim ubistvima 13 žena: Kira Najtli u „Bostonskom davitelju“ (FOTO/VIDEO)
Film "Bostonski davitelj" - Copyright Profimedia

Kira Najtli je nedavno otkrila da se definitivno neće vraćati u popularnu franšizu „Pirati sa Kariba“, ali je zato na platformi Hulu objavljen film „Bostonski davitelj“ u kome igra glavnu ulogu.

Ovo ostvarenje zasnovano je na stravičnoj istinitoj priči o serijskom ubici koji je brutalno usmrtio 13 žena u Bostonu, u periodu između juna 1962. i januara 1964. godine.

Profimedia
 

Većina je zadavljena u svojim kućama, a mnoge su bile i silovane. Ni u jednom slučaju nisu pronađeni nikakvi dokazi koji bi ukazivali na to da je ubica nasilno ušao u njihove domove, što je bio znak da su ga žene dobrovoljno pustile. Možda su ga poznavale, a možda je imao i neki izgovor, predstavljajući se kao dostavljač ili majstor.

Nikada nije pronađen

Kira Najtli i Keri Kun tumače novinarke koje istražuju ova ubistva, i koje su zaista postojale. One su ubicu nazvale „bostonski davitelj“.

Profimedia
 

1964. godine Albert DeSalvo uhapšen je zbog sumnje za silovanje, a dok je bio u pritvoru tvrdio je da je bostonski davitelj, detaljno opisujući jeziva ubistva.  Međutim, zbog nedostatka fizičkih dokaza, on je na kraju optužen za svoje druge zločine, koji nisu imali veze sa smrću 13 žena, kao što su pljačke i seksualni napad. Tri godine kasnije osuđen je na doživotnu robiju.

DeSalvo je ubijen u zatvorskoj ambulanti 1973. godine, a njegov ubica nikada nije pronađen, kao ni „bostonski davitelj“.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike