Oskar za najbolju transformaciju godine: Priznanje za ekipu koja je Brendana Frejzera pretvorila u čoveka od 270 kilograma (VIDEO)

13.03.2023

02:51

0

Autor: Dejan Ćirić

Dok je veći deo njegovog tela prekriven, emocija vrišti kroz njegove oči

Oskar za najbolju transformaciju godine: Priznanje za ekipu koja je Brendana Frejzera pretvorila u čoveka od 270 kilograma (VIDEO)
Brendan Frejzer - Copyright Profimedia

Oskara u kategoriji najbolja šminka i frizura osvojila je ekipa koja je radila na filmu „Kit“ u kome glavnu ulogu igra Brendan Frejzer, jedan od najvećih favorita u kategoriji glavna muška uloga.

Profimedia
 

U ovom ostvarenju Frejzer tumači Čarlija, povučenog profesora srednjih godina, koji pokušava da se ponovo poveže sa svojom sedamnaestogodišnjom ćerkom. Njih dvoje su izgubili kontakt nakon što je Čarli napustio porodicu i otišao da živi sa svojim ljubavnikom. Zbog griže savesti zbog svega što je učinio počeo je da se prejeda i dostigao težinu od 270 kilograma.

Šminka i protetika se zaista tope u filmu

Jedan od najvažnijih elementa Frejzerove uloge čini protetika i oprema koja je uložena bukvalno u „izgradnju“ čoveka od 270 kilograma. Ipak, neverovatna fizička transformacija nije sprečila ovog glumca da odigra najbolju i najtežu ulogu u dosadašnjoj karijeri.

Profimedia
 

Najupečatljiviji trenuci ovog filma su kad gledaoci vide kako se njegovo zdravstveno stanje pogoršava. Dok je veći deo njegovog tela prekriven, emocija vrišti kroz njegove oči.

Tokom najpotresnijih scena Frejzerova protetika i šminka se zaista tope i gotovo postaju nevidljivi. Čovek više ne gleda glumca koji glumi, već gleda kako lik doživljava tragične događaje u svom životu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike