Uloga života Kejt Blanšet: „Tar“ na FEST-u (FOTO/VIDEO)

26.02.2023

07:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Slavna glumica je zbog maestralne izvedbe u ovom ostvarenju najveći favorit za Oskara

Uloga života Kejt Blanšet: „Tar“ na FEST-u (FOTO/VIDEO)
Kejt Blanšet u filmu "Tar" - Copyright Profimedia

"Tar" reditelja Toda Filda je film o kome ne prestaje da se priča i koji je  iznenadio i zadivio kako publiku, tako i kritičare širom sveta, s obzirom na to da je reč o veoma specifičnom filmu kakav skoro nije snimljen, a u kome je Kejt Blanšet, po mnogima, odigrala najbolju ulogu u svojoj dosadašnjoj karijeri.

Film ima šest nominacija za Oskara u kategorijama najbolji film, režija, glavna ženska uloga, originalni scenario, fotografija i montaža.

Profimedia
 

Svetku premijeru je imao na festivalu u Veneciji prošle godine, kada ga je publika nagradila šestominutnim ovacijama, a pre nekoliko dana je prikazan i u Berlinu.

Projekcije na FEST-u

Sinoć je predstavljen publici na 51. FEST-u, a nove projekcije su danas u 12 časova u sali 1 MTS dvorane, kao i u 19 sati u bioskopu Cineplexx Galerija Belgrade - Sala 7. Sutra se prikazuje u Cineplexx UŠĆE Shopping Centru, u sali 2, od 17.30.

Na korak do trećeg Oskara

Kejt Blanšet je za ulogu u ovom ostvarenju osvojila BAFTA nagradu, Zlatni globus, Critics Choice Awards i najveći je favorit za Oskara, koji bi, ukoliko ga dobije bio treći u njenoj karijeri.

- Imala sam sreću da radim sa izuzenim rediteljima na zanimljivim filmovima. Ali nikada nisam naišla na ovakvu priču i ovakav lik, koji je naselio moje snove - rekla je nedavno glumica o svojoj ulozi u ovom ostvarenju.

Profimedia
 

„Tar“ je film o Lidiji Tar, izmišljenom liku, dirigentkinji koju smatraju najboljom svih vremena. Prvu ženu koja je predvodila veliki nemački orkestar samo nekoliko dana deli od snimanja simfonije koja će biti remek-delo. Međutim, ona počinje da zlostavlja mlade članove orkestra. Paralelno, film prikazuje i njen odnos sa usvojenom ćerkom Petrom i pretvara se u alegoriju o uspehu, ali i prolasku vremena.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike