Netfliks promenio cene paketa za korisnike u Srbiji: Ovo su novi iznosi

25.02.2023

06:10

0

Autor: Dejan Ćirić

Nove cene će postojećim korisnicima biti dostupne od njihovog sledećeg ciklusa naplate

Netfliks promenio cene paketa za korisnike u Srbiji: Ovo su novi iznosi
Netfliks - Copyright Profimedia

Iz kompanije Netfliks najavili su da će smanjiti cene pretplate u određenim zemljama, kako bi se održao rast broja korisnika, a među državama koje će ubuduće plaćati manji iznos za usluge popularnog striming servisa nalazi se i Srbija.

Nove cene

Netfliks je ažurirao cene pretplate za svoje postojeće pakete, pa tako Basic paket sada košta 4,99 evra (ranija cena je iznosila 7,99 evra), Standard paket košta 7,99 evra (ranija cena je bila 9,99 evra), dok Premium paket sada košta 9,99 evra (stara cena 11,99 evra).

Profimedia
 

Nove cene će postojećim korisnicima biti dostupne od njihovog sledećeg ciklusa naplate. Postojeći korisnici biće obavešteni putem e-maila, a tačno vreme zavisiće od ciklusa naplate određenog korisnika, navodi Euronews.

Wall Street Journal navodi da su cene niže i u nekim zemljama na Bliskom istoku, u subsaharskoj Africi, Latinskoj Americi i Aziji.

Profimedia
 

Ograničenje deljenja lozinki

Početkom februara najavljeno je i da će biti uvedena ograničenja deljenja lozinki u više zemalja. To znači da će kupci morati da plate dodatnu naknadu ako žele da dele nalog sa prijateljima.

Te promene su bile rezultat teške 2022. godine za striming servise, a Netfliks je u aprilu i junu prošle godine izgubio skoro milion pretplatnika.

Profimedia
 

Iako se situacija kasnije popravila i broj pretplatnika ponovo počeo da raste, platforma ne odustaje od inovacija u načinu pružanja usluga.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike