Spilbergu uručen Zlatni medved za životno delo u Berlinu: Reditelj najavio spektakularnu seriju o jednoj slavnoj ličnosti (FOTO)

22.02.2023 | 07:35

Autor: Dejan Ćirić

I u 76. godini života ga uzbuđuju planovi za snimanje novih filmova

Copyright Profimedia

Proslavljenom američkom filmskom reditelju Stivenu Spilbergu sinoć je uručena nagrada za životno delo na 73. Berlinskom filmskom festivalu.

Primajući počasnog Zlatnog medveda Spilberg je rekao da ga i danas, u 76. godini života, uzbuđuju planovi za snimanje novih filmova.

Profimedia
 

Čuveni reditelj, poznat po najuspešnijim blokbasterima u istoriji kinematografije nedavno je snimio najličniji film u svojoj karijeri, autobiografsko ostvarenje ''Fabelmanovi'', koje je sinoć prikazano u Berlinu, a  ove godine je u konkurenciji za Oskara za najbolji film.

Uticaj majke

Govoreći o tom filmu Spilberg je rekao da ga je majka uvek podsticala da snimi film o svom detinjstvu.

- Moja mama je govorila: „Dala sam ti toliko dobrog materijala, kada ćeš ga iskoristiti?“, izjavio je reditelj.

Poznat po svojim popularnim, pristupačnim i ubedljivim filmovima, Spilberg je uputio savet potencijalnim filmskim stvaraocima da uvek počnu od priče.

- Ako želite da budete filmski režiser, pre svega pišite. Priča će učiniti da publika obrati pažnju na vas, a ne snimci“.

Profimedia
 

Priča o Napoleonu

Reditelj je otkrio i da završava rad na scenariju pod naslovom ''Napoleon'', koji je njegov prijatelj, čuveni sineasta Stenli Kjubrik, ostavio nedovršenim posle smrti 1999. godine.

- Radimo na velikoj produkciji serije koja će imati sedam nastavaka za američku mrežu HBO, po scenariju napisanom 1961. godine.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam