Kako su stvoreni ABBA avatari: Odela za hvatanje pokreta i 160 kamera (FOTO/VIDEO)

22.11.2022

12:45

0

Događaj je omogućila nova tehnologija koja prikazuje kako su članovi kultnog benda izgledali u jeku svojih najvećih uspeha tokom sedamdesetih godina 20. veka

Kako su stvoreni ABBA avatari: Odela za hvatanje pokreta i 160 kamera (FOTO/VIDEO)
ABBA - Copyright Pixabay

Legendarna švedska pop grupa ABBA najavila je da će serija događaja "ABBA Voyage" u Londonu zbog velikog interesovanja publike biti produžena do novembra 2023. godine.

U okviru "ABBA Voyage" nastupa, pokrenutih u maju ove godine, digitalni avatari članova ovog kultnog sastava izvode njihove hitove u pratnji živog benda u, samo za tu priliku napravljenoj "ABBA areni", u istočnom Londonu.

Printscreen/YouTube
 

Događaj je omogućila nova tehnologija koja prikazuje kako su članovi ABBE izgledali u jeku svojih najvećih uspeha tokom sedamdesetih godina 20. veka, dok izvode pesme poput "Dancing Queen", "SOS", "Voulez-Vous" ili "Lay All Your Love On Me".

Brisanje granica između iluzije i stvarnosti

Za potrebe "ABBA Voyage" bend je nedeljama unapred nastupio u posebnim odelima za hvatanje pokreta dok je 160 kamera snimalo njihova tela i izraze lica.

Time su stvorene referentne tačke za animatore i majstore specijalnih efekata koji su načinili avatare članova iz njihove mladosti.

Profimedia
 

Tokom nastupa članovi grupe ABBA se ne pojavljuju kao hologrami, već su na ogromnom ekranu sa 65 miliona piksela, dok svetlosni i drugi efekti brišu granice između digitalnih elemenata i stvarnosti u areni.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike