Nezaboravne sage o zločinu, strasti, odanosti i pravdi: Čuvena dela Marija Puza ponovo u knjižarama (FOTO)

10.01.2023

14:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Zbog svog poslednjeg dela slavni pisac je dobio nadimak Balzak Mafije

Nezaboravne sage o zločinu, strasti, odanosti i pravdi: Čuvena dela Marija Puza ponovo u knjižarama (FOTO)
Mario Puzo - Copyright AP Photo/David F. Smith

Mario Puzo je autor koji je u svojim romanima besprekorno dočaravao mračne strane ljudske prirode. Njegovi romani o Mafiji, priče o ljudima koji žive po svojim pravilima i umiru po svojim zakonima, odolevaju vremenu i jednako su popularni danas kao i kada su prvi put objavljeni, pre više decenija.

AP Photo/David F. Smith
 

Laguna ponovo objavljuje romane „Kum“, „Sicilijanac“, „Poslednji don“ i „Zakon ćutanja“.

Promo/Laguna
 

Neprikosnoveni „Kum“

Svetski poznato remek-delo Marija Puza „Kum“, priča o porodici Korleone, neprikosnoveno vlada filmskim i književnim nasleđem i izaziva strahopoštovanje. Bestseler Njujork tajmsa od trenutka kada se pojavio 1969. godine, ušao je u legendu. Frensis Ford Kopola ga je preneo na filmsko platno i osvojio jedanaest Oskara.

Promo/Laguna
 

Puzov klasik „Sicilijanac“ ima posebno mesto u njegovom opusu. Energičan prikaz fascinantne igre morala u prepoznatljivom stilu - mračnom i oporom - dopunjuje priču započetu u „Kumu“, prikazujući varljivu odanost, neprolaznu osvetu i korupciju na svakom nivou, od gradskog berberina do kardinala u Palermu.

Promo/Laguna
 

Tajne iz porodične prošlosti

„Poslednji don“ je maestralna saga o poslednjoj velikoj američkoj mafijaškoj porodici i njenom moćnom uticaju. Domeniko Klerikucio, mudar i nemilosrdan starac, odlučan je u nameri da se njegovi potomci skrase u zakonitim poslovima, ali njegova zamisao biva dovedena u pitanje kada tajne iz porodične prošlosti razbuktaju okrutan rat između dva srodnika.

Promo/Laguna
 

Omerta, zakon ćutanja, oduvek je bio osnovni postulat na kojem se zasnivaju bezbednost i moć Mafije.

Don Rejmonde Aprile sagradio je za života „legitimnu“ bankarsku imperiju. Njegovo ubistvo je krvavi čin u drami ambicije i prevare koja se proteže od smrtonosnih kompromisa agenta FBI-a, do pohlepe dva korumpirana detektiva njujorške policije, kao i zastrašujućih planova južnoameričkog narko-kralja.

Promo/Laguna
 

„Zakon ćutanja“, roman pun obrta, poslednje je završeno delo Marija Puza i donelo mu je nadimak Balzak Mafije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike