Ruska opera otvorila sezonu u milanskoj Skali: Ukrajinski konzul pokušao da spreči izvođenje (FOTO)

09.12.2022 | 08:45

Publika je toplo prihvatila ovaj spektakl, a nekadašnji italijanski premijer Mario Monti izjavio je da je tog dana bila "muzika bez politike"

Copyright Profimedia

Premijera slavne opere ruskog kompozitora Modesta Musorgskog "Boris Godunov" otvorila je novu sezonu u čuvenoj milanskoj Skali.

Spektakularnoj izvedbi prisustvovao je i italijanski predsednik Serđo Matarela i drugi zvaničnici, javlja Tas.

Profimedia
 

U naslovnoj ulozi nastupio je ruski pevač Ildar Abdrazakov, kome je Matarela poželeo sreću, a u podeli opere koju je postavio Danac Kasper Holten bilo je još umetnika iz Marinski pozorišta iz Petrograda.

Ukrajinski generalni konzul u Milanu tražio otkazivanje predstave

Pored Matarele operi izvedenoj na ruskom jeziku prisustvovali su premijerka Đorđa Meloni i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, navodi Tas.

Uoči premijere "Borisa Godunova" ukrajinski generalni konzul u Milanu Andrej Kartiš je tražio od uprave pozorišta da otkaže izvođenje, ali mu je odgovoreno da su Musorgski i pesnik Aleksandar Puškin, na čijoj drami je opera zasnovana, stvaraoci čija se dela nalaze u riznici svetske kulture.

Profimedia
 

Publika je toplo prihvatila premijeru ruske opere, a nekadašnji italijanski premijer Mario Monti izjavio je za Tas da je tog dana bila "muzika bez politike".

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: Tanjug