Armani i Serđo Matarela na premijeri „Magbeta“: Milanska Skala u punom sjaju uprkos pandemiji

08.12.2021

12:05

0

Raspoloženje je bilo nešto uzdržanije nego što je uobičajeno za ovaj događaj koji se smatra vrhuncem u evropskom kulturnom kalendaru

Armani i Serđo Matarela na premijeri „Magbeta“: Milanska Skala u punom sjaju uprkos pandemiji
profimedia-0646838247 - Copyright Premijera opere "Magbet", Milanska Skala/Profimedia

Čuvena Milanska Skala je otvorila svoju novu sezonu premijerom opere "Magbet" Ðuzepea Verdija, uprkos još jednom talasu kovida -19, koji je primorao druga pozorišta širom Evrope da ponovo zatvore svoja vrata.

Među posetiocima su bili predsednik Italije Serđo Matarela i modni kreator Ðorđo Armani, ali je, kako ocenjuje britanski list “Gardijan”, raspoloženje bilo nešto uzdržanije nego što je uobičajeno za ovaj događaj koji se smatra vrhuncem u evropskom kulturnom kalendaru.

Premijera opere "Magbet", Milanska Skala/Profimedia
 

Pozorišta u Beču, Drezdenu i Lajpcigu su nedavno ponovo zatvorena zbog pandemije.

- Kada vidite da je toliko velikih pozorišta zatvoreno, moram da kažem da smo srećni što smo stigli na premijeru - izjavio je generalni direktor Milanske skale Dominik Majer.

Skala je u septembru nastavila rad u punom kapacitetu, ali posetioci moraju da pokažu zdravstvene propusnice koje potvrđuju da su vakcinisani ili da su se nedavno oporavili od virusa. Takođe se zahteva i nošenje maski.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike