„Sreda“ je novi Netfliksov fenomen: Oboreni svi rekordi gledanosti (FOTO/VIDEO)

01.12.2022

07:35

0

Autor: Dejan Ćirić

Postala je ne samo najgledanija serija u prvoj nedelji emitovanja, nego i najgledanija serija ovog strimera na engleskom jeziku u toku bilo koje nedelje emitovanja

„Sreda“ je novi Netfliksov fenomen: Oboreni svi rekordi gledanosti (FOTO/VIDEO)
Džena Ortega u seriji "Sreda" - Copyright Profimedia

Serija „Sreda“ (Wednesday) oborila je rekord na Netfliksu, jer je postala najgledanija serija u prvoj nedelji strimovanja sa 341,23 miliona pogledanih sati.

Time je postala ne samo najgledanija Netfliksova serija u prvoj nedelji emitovanja, nego i najgledanija serija ovog strimera na engleskom jeziku u toku bilo koje nedelje emitovanja, prenosi Deadline.

Profimedia
 

„Sreda“ je oborila rekord četvrte sezone serije „Stranger Things“ (335 miliona sati gledanja u prvoj nedelji), i skoro dostigla sveukupni rekord korejske serije „Squid Game“ (571,8 miliona sati gledanja na vrhuncu popularnosti).

Na prvom mestu u 83 zemlje sveta

„Sreda“ je ušla u Top 10 najgledanijih serija u 93 zemlje sveta, odnosno u svim onim čiju statistiku Netfliks prati, a u 83 od njih je na prvom mestu. Gledana u više od 50 miliona domaćinstava.

Reč je o spin-off seriji od osam epizoda, koja prati priču prepoznatljive Srede, ćerke u popularnoj, misterioznoj porodici Adams.

Profimedia
 

U pitanju je natprirodna misterija koja prikazuje Sredu Adams kao učenicu Nevermore akademije. Ona pokušava da kontroliše svoje nove moći, stane na put tajanstvenim serijskim ubistvima koja su zgrozila njen mali grad i reši natprirodnu misteriju čiji su deo, pre 25 godina, bili njeni roditelji.

Glavnu ulogu igra Džena Ortega, a tu su i Ketrin Zita-Džouns, Luiz Guzman, Fred Armisen, Ajzak Ordonez, Kristina Riči i drugi. Režiju potpisuje Tim Barton, koji je i izvršni producent.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike