Umro glumac Klarens Giljard mlađi: Pamtićemo ga po filmovima “Top Gan” i “Umri muški”

29.11.2022

13:11

0

Autor: 24sedam

Ovu vest je saopštio univerzitet na kojem je predavao

Umro glumac Klarens Giljard mlađi: Pamtićemo ga po filmovima “Top Gan” i “Umri muški”
Copyright Profimedia

Glumac Klarens Giljard mlađi, koga ćemo pamtiti po filmovima “Top Gan” i “Umri muški” preminuo je a vest o njegovoj smrti potvrdio je Univerzitet na kom je predavao.

Dugo je radio kao profesor filmske i pozorišne umetnosti na Univerzitetu Nevada, na Umetničkom koledžu.

- Profesor Giljard je bio svetionik svetlosti i snage. Kad god smo ga pitali kako je, on bi veselo govorio kako je blagosloven. Ali, mi smo zaista ti koji smo bili blagosloveni da mu budemo kolege i učenici toliko godina. Volimo vas i nedostajaćete nam profesore – navodi se u saopštenju.

Profimedia
 

Napustio Holivud

Nekadašnja holivudska zvezda, poznata po hit naslovima kakvi su „Umri muški“ i „Top gan“, ali i seriji „Voker, teksaški rendžer“.

Glumac, koji je rođen u Vašingtonu, pre nego što je zaigrao na filmu, oprobao se najpre na televiziji, a zanimljivo je da je prvo hteo da bude pilot, te je godinu dana proveo je na Vazduhoplovnoj akademiji, da bi potom upisao studije glume.

Debi na velikom platnu imao je u hit filmu „Top gan“ s Tomom Kruzom 1986. godine. U još jednom blokbaster naslovu „Umri muški“ samo koju godinu kasnije igrao je uz Brusa Vilisa.

Igrao je i u seriji „Metlok“, a jedna od uloga koja mu je obeležila glumačku karijeru bila je ona u seriji „Voker, teksaški rendžer“, uz Čaka Norisa. Igrao je u gotovo 200 epizoda ove serije koja je posle deset sezona prestala da se emituje tek 2001. godine, a posle pet godina ostavio je Holivud iza sebe.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike