Rasistički komentari, masovno dislajkovanje i kontroverzni hešteg: Ne stišava se bura oko „Male sirene“ (FOTO/VIDEO)

15.10.2022

04:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Tamnoputa princeza Arijel razbesnela je mnoge

Rasistički komentari, masovno dislajkovanje i kontroverzni hešteg: Ne stišava se bura oko „Male sirene“ (FOTO/VIDEO)
profimedia-0721639240 - Copyright Hali Bejli Profiemdia

Dizni je objavio službeni poster za svoj novi film “Mala sirena”. Glavnu ulogu igra Hali Bejli, koja glumi princezu Arijel. Film izlazi u maju 2023. godine, ali se već mesecima unazad priča o njemu, uglavnom zbog toga što mnogi smatraju kontroverznom odluku studija da glavna glumica bude Afroamerikanka.

Novi poster, kao i trejler koji je objavljen pre nekoliko nedelja, naišli su na različite reakcije, a trejler na Jutjubu je dislajkovan preko tri miliona puta.

 

 

I dok je neke tamnoputa princeza oduševila, drugi se ne slažu. Čak se pojavio i hešteg “NotMyAriel” po društvenim mrežama. Tamnoputa Arijel razbesnela je mnoge, a glumica se tokom proteklih nedelja srela sa rasističkim komentarima.

Tviteraši ističu da se Bejli ne uklapa u sliku koju svi imamo o Maloj sireni: beloputoj, crvenokosoj, plavookoj devojčici, kao i to da je igrani film trebalo da bude gotovo kopija crtanog filma, jer ove promene mogu da iskrive priču.

Hali Bejli Profiemdia
 

Bejli je rekla da se trudi da ne obraća pažnju na takve reakcije, ali je otkrila da joj puno znače reči podrške, pogotovo od svoje porodice, posebno bake i dede.

- Bilo je nadahnjujuće i lepo čuti njihove reči ohrabrenja i kako mi govore: „Ne razumeš šta ovo znači za nas, za našu zajednicu, za sve male Afroamerikanke koje će se videti u tebi. To je najvažnije“, ispričala je glumica za magazin Varajeti.

Ta ohrabrenja su se pokazala tačnim s obzirom na to da je odgovor na sve moguće heštegove došao u vidu klipova devojčica tamnije boje kože, koje su emotivno reagovale na to što će postojati Dizni princeza sa kojom mogu da se identifikuju.

"Mala sirena" u svetske bioskope stiže 26. maja 2023. godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike