Beograd u oktobru, ipak, u znaku knjige

13.10.2020

06:40 >> 09:19

0

Autor: Dejan Ćirić

Izdavačke kuće su samostalno pokrenule sajamske manifestacije, uz velike popuste i poklone za čitaoce

Beograd u oktobru, ipak, u znaku knjige
Copyright ATA Images

Umesto tradicionalnog Sajma knjiga, koji za sada, neće biti održan krajem oktobra zbog pandemije korona virusa, izdavači su se potrudili da ljubiteljima pisane reči pruže alternativna rešenja u vidu manjih sajmova u svojim prodajnim prostorima, ali i preko digitalnih platformi.

Veliki Vulkanov sajam knjiga trajaće od 18. do 24. oktobra, u svim knjižarama Vulkan, širom Srbije, kao i na sajtovima Vulkan izdavaštva, gde će čitaoci moći da kupe omiljene knjige po sajamskim cenama, uz velike popuste i sjajne akcije. Najnoviji hitove su sniženi za 30%, kao i najčitanije knjige Vulkan izdavaštva i Vulkančića u 2020. godini, čija će cena biti snižena i do 60% u odnosu na redovnu. Osim kupovine uživo, Vulkan je uveo i naručivanje omiljenih naslova preko dva sajta www.vulkani.rs i www.knjizare-vulkan.rs. gde će cene pored redovnog popusta od 20 % biti snižene za još 10%. Vulkan će organizovati i potpisivanje knjiga domaćih autora u Ušće Shopping centru na Novom Beogradu.

ATA Images

Delfi Sajam knjiga počinje u četvrtak 15. oktobra i trajaće do 1. novembra u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca u Srbiji i regionu, kao i na sajtovima laguna.rs i delfi.rs, saopštila je izdavačka kuća Laguna. Oktobar je tradicionalno mesec knjige, ali kako je Beogradski sajam knjiga odložen za decembar, ovo je idealna prilika da se premosti praznina od pisane reči.

Ovog puta popust na Lagunina izdanja iznosi 20%, ali na taj popust odobrava se i dodatnih 15% ukoliko se kupac odluči za 3 do 5 knjiga, odnosno 20% ukoliko bira 6 ili više naslova Lagune. Tradicionalne sajamske akcije “3 za 499” i “3 za 999” dinara, važiće tokom ove manifestacije u knjižarama. Ono što je posebno u ovim danima, je da uz svaku kupovinu kupci dobijaju poklon.

ATA Images

Osim Lagune i Vulkana, sopstveni Sajam knjiga imaće i izdavačka kuća Kreativni centar, a čuvena knjižara “Akademija”, u centru Beograda, organizuje kulturnu manifestaciju tokom celog meseca – “Naš sajam knjiga”, koja će trajati do 31. oktobra, uz ogromnu ponudu od preko 25.000 naslova. „Akademija” nudi 20 % popusta na više od 4.500 izdanja i obećava čitav paket sajamskih sniženja i akcija.

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike