Duplirana lista izvođača za No Sleep!

21.10.2022

13:30

0

Autor: 24sedam

Uz Amelie Lens i Reiniera Zonnevelda dolaze Ida Engberg, Matisa i Olga Korol!

Duplirana lista izvođača za No Sleep!
NO SLEEP - Copyright Promo Exit

No Sleep festival je program učinio duplo raznovrsnijim od planiranog. Na desetine izvođača stiže za vikend 11. i 12. novembra, kada će Beograd ugostiti najveći festival elektronske muzike u Jugoistočnoj Evropi!

No Sleep Festival 2022 | Lineup Updated and Doubled!

Na ovu međunarodnu smotru, koja je pre par godina osvojila i titulu Najboljeg novog festivala Evrope, dolaze najtraženije tehno zvezde nove generacije i rekorderi po rasprodatim nastupima Amelie Lens i Reinier Zonneveld, dok će španska psy-trance-techno furija Indira Paganotto i australijski šoumen Partiboi 69 imati svoj debi u Beogradu!

U prestonicu dolaze i nova holandska zvezda Kiki Solvej, madridski majstor Regal i novi underground kralj Pariza Koboyo, ali i planetarno voljena švedska aktivistkinja i DJ sa istančanim zvukom Ida Engberg! Njoj će se u klubu Drugstore pridružiti i italijanska zvezda u usponu Matisa, kao i nemački DJ i ambasador Exita Human Rias!

U beogradske Silose, dolaze ukrajinska minimal heroina Olga Korol, art direktor milanskog kluba Tunnel DJ Bugsy, strazburški DJ Pascal Walter, Šveđanka Maria Nordgren i Ukrajinka Masha.

Regionalnu i domaću scenu predstavljaće balkanski DJ bard Dejan Milićević, splitski DJ Jock, sarajevski Edib B, Mostarac Andrej Jelić, Novosađanka Katalina, te dobro znana beogradska imena Antrax i Doo. 

Ida Engberg i Matisa predvode zvanične No Sleep Afterpartije u klubu „Drugstore.
 
Nezaobilazan deo No Sleep festivala tradicionalno su afteri u kultnom beogradskom klubu Drugstore. Zvezda prvog No Sleep jutra je Ida Engberg, švedska tehno i dip haus producentkinja i DJ-ica sa više od dve decenije staža na elektronskoj muzičkoj sceni.

Ogromnu podršku i internacionalnu karijeru zavredila je kultnom trakom „Disco Volante“ i remiksom numere „Sisters of Night“ grupe Depeche Mode.

Od 2011. objavljuje izdanja za čuveni Drumcode, na kojem su i trake „Blue Yonder“, „Junoverse“ i „Unanswered Question“ u saradnji sa Adamom Beyerom. Prvo jutro u klubu „Drugstore“ otpočeće beogradski DJ Antrax, poznat po svojim maratonskim minimal, house i techno afterparty setovima, a zatvoriće ga nemačko-iranski DJ Human Rias, rezident i buker nekadašnjeg kultnog minhenskog kluba MMA (Mixed Munich Arts), rezident No Sleep festivala.

Drugi dan festivala u klubu „Drugstore“ obeležiće WB Community žurka, čiji će domaćin biti DJ King of the Clouds. Nedeljni after započeće Andrej Jelić, jedan od utemeljivača bosansko-hercegovačke klupske scene, poznat po višečasovnim afterima, ali i Roof Aw projektu, u okviru kojeg je organizovao žurke na unikatnim lokacijama. Centralni deo aftera pripada Matisi, koja dolazi iz Firence, italijanskog grada umetnosti, odakle donosi podjednaku inspiraciju i muzikom i modom.

Debitovala je EP-jem „Organza/Honey Comb“ i tako svetu predstavila svoj muzički stil koji uključuje haus, disko i elektro.

Maratonski No Sleep vikend će zatvoriti regionalnoj i domaćoj publici omiljeni Dejan Milićević.

On je zaslužan za formiranje domaće elektronske scene, a više od dve decenije kasnije, njegova ljubav prema probranom tehno i haus zvuku nije ništa manja. Od brojnih izdanja, preko svoje izdavačke kuće „Tit0 – Tit Zero Records“, pa do nastupa na velikim evropskih festivalima, Dejan Milićević svoje iskustvo donosi na poslednje sate ovogodišnjeg izdanja festivala.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike