Istinita priča o stravičnim pismima koja su uništila jednu porodicu: „Posmatrač“ sa Naomi Vots na Netfliksu (FOTO/VIDEO)

17.10.2022

12:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Osoba koja je slala pisma do danas nije pronađena, a u međuvremenu su se pojavile razne teorije o mogućim krivcima

Istinita priča o stravičnim pismima koja su uništila jednu porodicu: „Posmatrač“ sa Naomi Vots na Netfliksu (FOTO/VIDEO)
profimedia-0729625576 - Copyright Serija "Posmatrač"/Profimedia

Nakon jezivog „Dahmera“, na Netfliks je stigao "Posmarač". Serija je zasnovana na istinitom događaju koji do dana današnjeg nije rešen, a prati živote jedne normalne dobrostojeće četvoročlane porodice.

U centru priče je porodica Brenok u trenutku kada njeni članovi odluče da se presele iz Njujorka u "mirno" predgrađe u Nju Džerziju. Početak njihove agonije nastaje nakon prvog anonimnog pisma koje su dobili, a potpisano je sa "The Watcher" (Posmaatrač).

Osoba koja je slala pisma do danas nije pronađena, a u međuvremenu su se pojavile razne teorije o mogućim krivcima. Neke su uključivale čak i same članove porodice Brenok. Za njihovu priču se saznalo 2018. godine, a ekranizovao ju je Rajan Marfi, kreator popularne serije „American Horror Story“. U seriji glume Mia Farou, Naomi Vots, Bobi Kanavale i Dženifer Kulidž.

Serija "Posmatrač"/Profimedia
 

Maria i Derek Brenok kupili su kuću koja je izgledala kao dom iz njihovih snova. Platili su je 1,3 miliona dolara i odmah su angažovali građevinare i počeli sa radovima kako bi što pre mogli da se usele u nju sa dvoje dece.

Međutim, čim su radovi počeli, počele su da se događaju čudne stvari. Jedne večeri Derek je uočio pismo u poštanskom sandučetu. Čudnim rukopisom na pismu je bilo napisano da je namenjeno "novim vlasnicima kuće", a unutar koverte nalazila se napisana poruka. To je bilo prvo u seriji jezivih pisama koja su stizala na njihovu adresu.

Serija "Posmatrač"/Profimedia
 

„Najdraže nove komšije s adrese 657 Bulevar, želim vam dobrodošlicu. 657 Bulevar moja porodica posmatra već vekovima i sada, kad se približava svom 110. rođendanu, došao je red na mene, zadužen sam za posmatranje i čekanje drugog dolaska. Moj deda je posmatrao kuću 1920-ih, moj otac 1960-ih. Sad je moje vreme.

Ko sam ja? Stotine i stotine automobila voze se ispred ove kuće svakog dana, možda sam ja u jednom. Pogledajte sve prozore koje možete videti iz kuće, možda sam ja na jednom. Gledajte sve ljude koji prolaze pored vaše kuće svakog dana. Možda sam ja jedan od njih“, pisalo je u jezivom pismu koje je bilo potpisano samo sa „Posmatrač“.

Nakon što je do kraja pročitao pismo, Derek je ugasio sva svetla u kući i pozvao policiju. Iste večeri poslali su mejl prethodnim vlasnicima i pitali ih da li su i oni primali slična pisma. Priznali su da jesu, ali samo kad su se tek uselili. U toj kući su živeli 23 godine i tvrdili da im se nakon useljenja ništa slično nije događalo.

Serija "Posmatrač"/Profimedia
 

Međutim, nekoliko nedelja kasnije Marija je pronašla još jedno pismo, ovog puta naslovljeno na njihova imena i prezime. Posmatrač im je napisao da je otkrio mnogo toga o porodici i dodao i imena njihove dece.

„Drago mi je da sam saznao vaša i imena mlade krvi koju ste mi doveli. Kuća jedva čeka da se uselite. Godinama nije bilo mlade krvi u tim hodnicima. Jeste li već otkrili njene tajne? Hoće li se mlada krv igrati u podrumu? Ili će se plašiti da dole idu sami? Ja bih se na njihovom mestu plašio. Predaleko je od ostatka kuće. Ne biste čuli njihovo vrištanje. Čija će soba biti okrenuta prema ulici? Znaću čim se uselite. Znaću ko je dobio koju sobu pa ću moći lakše da planiram“, pisalo je u drugom pismu.  Posle toga počeo je pakao.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike