Šta može da prođe kroz mali prozor kad je zatvoren, a ne može da prođe kroz njega kad je otvoren? Počeo 18. Kids Fest (FOTO/VIDEO)

17.10.2022

09:15

0

Autor: Dejan Ćirić

Festival će trajati do 23. oktobra pod sloganom „Svet u dečijim rukama“

Šta može da prođe kroz mali prozor kad je zatvoren, a ne može da prođe kroz njega kad je otvoren? Počeo 18. Kids Fest (FOTO/VIDEO)
20221016191958_4M8A2044 - Copyright Otvaranje 18. KIDS FEST-a Promo/MCF

Ovogodišnji ambasador 18. KIDS FEST-a pisac Uroš Petrović proglasio je sinoć u MTS dvorani, u svom zabavnom, ali i zagonetnom stilu festival otvorenim: 

- Pre nekoliko godina sam napisao zagonetku: Šta može da prođe kroz mali prozor kad je zatvoren, a ne može da prođe kroz mali prozor kad je otvoren? Rešenje je kišobran. Sada imam novu! Do ovog trenutka je bio zatvoren, a sada je otvoren? Rešenje je naravno, ovaj 18. KIDS FEST - rekao je Predić.

Otvaranje 18. KIDS FEST-a Promo/MCF
 

Jedinstven dečji filmski festival KIDS FEST otvoren svečanom beogradskom premijerom domaćeg porodičnog ostvarenja "Vučje bobice" nakon čijeg se prikazivanja pred publikom poklonila brojna autorsko-glumačka ekipa filma.

Pozdravljajući glumce predvođene Tijanom Čurović, Rastkom Jankovićem, Nadom Blam, Vesnom Stanojević, Radetom Marjanovićem, Duškom Radovićem i drugima, publika je veliki aplauz poklonila i brojnoj dečjoj ekipi čije su uloge doprinele toplini ostvarenja o jednoj običnoj porodici sa njenim svakodnevnim radostima i brigama.

Otvaranje 18. KIDS FEST-a Promo/MCF
 

Porodičnim igranim ostvarenjem reditelja Sretena Jovanovića započet je 18. po redu dečji filmski festival koji će trajati do nedelje, 23. oktobra, a tokom narednih 7 dana, u bioskopima širom Srbije, prikazivaće se bogat filmski program sa ukupno 15 naslova, među kojima su i premijerna i reprizna ostvarenja.

Osim filmova, biser ovogodišnjeg festivala su i prateće radionice, a sve u skladu sa parolom festivala „Svet u dečijim rukama“, sa idejom da ukaže na značaj zaštite životne sredine.

Otvaranje 18. KIDS FEST-a Promo/MCF
 

Tradicionalno raznovrstan filmski program obeležiće i druge filmske premijere među kojima su ostavrenja evropskih i svetskih produkcija.

Prvi put pred domaćom publikom naći će se sinhronizovane animacije: francuska “Faraon, divljak, princeza“, postavljajući pitanje šta epopeja o Starom Egiptu, srednjovekovna legenda sa francuskih planina i fantazija sa turskog dvora mogu imati zajedničko? i nemačka animacija „Najbolji rođendan ikada“, o Čarliju koji se radovao svom rođendanu, za čije slavlje niko nema vremena.

Otvaranje 18. KIDS FEST-a Promo/MCF
 

Premijerno će biti prikazana i porodična ostvarenja poput švedskog naslova "Eva i Adam", finske igrane komedije "Vinski: Nevidljivi super-klinac", francuskog filma „Mala banda“ i drugih.

Kao i svake godine dokumentarni naslovi edukativnog karakera zaživeće na KIDS FEST-u: "Hrast", "Životinja" i "Ris".

Otvaranje 18. KIDS FEST-a Promo/MCF
 

Reprizni deo programa činiće najgledanije animacije Dizni studija s kraja 2021. i početka 2022. godine poput sinhronizacije "Enkanto: Magični svet", "Pocrvenela panda" o drugi.

O filmskom programu, kao i pratećim radionicama sve detaljne informacije mogu se pronaći na zvaničnom sajtu dečjeg filmskog festivala KIDS FEST https://kids-fest.com/.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike