Najuvrnutija knjiga Uroša Petrovića dosad: Otkačeni roman u zagonetkama "Dvorac duhovitih duhova"

14.07.2021

14:34 >> 13:28

0

Osim usputnih mozgalica koje se provlače kroz ceo tekst, ova knjiga stavlja naglasak na problem koji imaju deca koja sumnjaju u sebe, koja su nesigurna u svoje

Najuvrnutija knjiga Uroša Petrovića dosad: Otkačeni roman u zagonetkama "Dvorac duhovitih duhova"
Copyright Uroš Petrović / Promo / Laguna

Dve najbolje stvari koje pisac može da učini čitaocu jesu da ga navede na razmišljanje i da ga nasmeje. Nova knjiga Uroša Petrovića “Zagonetna potraga 2: Dvorac duhovitih duhova” čini i jedno i drugo, i to prečicom, najavljuje izdavačka kuća “Laguna”.

– Zamisli da ti uspešan prolazak kroz dvorac pun duhova (koji te usput izluđuju pričanjem sasvim uvrnutih viceva) zavisi od toga da li ćeš rešiti sledeću zagonetku: “Što kraće mora da se peva, to znači da bolje uspeva!” Kako ti zvuči? Uopšte nije laka, iako će ti se baš takvom činiti kad otkriješ rešenje! I ova knjiga je puna zagonetki, ali mislim da sam ovoga puta pronašao i način da pre svake nove mozgalice opustim mozak čitaoca i pripremim ga na novu umnu avanturu – kaže Uroš Petrović.

Njegova nova knjiga sadrži tridesetak zagonetnih prepreka, utkanih u otkačeni roman u zagonetkama, sa čudesnim ilustracijama Aleksandra Zolotića. (rešenja na kraju knjige mogu se čitati samo u ogledalu).

Promo / Laguna

– Želeo sam da moja jubilarna dvadeseta knjiga u Laguni bude i najuvrnutija. Znajući kakve su bile prethodne, to nije bilo lako postići, ali mislim da smo uspeli. I ovu je knjigu ilustrovao maestro Aleksandar Zolotić. Njegovi crteži su takvi da se boje sa njih prelivaju i na one koji ih posmatraju – dodao je autor.

“Pridruži se dečaku Lantanu i njegovoj družini u urnebesnoj pustolovini i potrazi za tajnom nagradom Dvorca duhovitih duhova!”

Osim usputnih mozgalica i zagonetki koje se provlače kroz ceo tekst, ova knjiga stavlja naglasak na problem koji imaju deca koja sumnjaju u sebe, koja su nesigurna u svoje sposobnosti, pa se zbog toga otuđuju i počinju da zaziru od druge dece, ponašaju se nepotrebno odbrambeno (čak agresivno iz preventivnih razloga). Naravno, junak koji ima ovakav problem do kraja knjige ga reši.

Knjige Uroša Petrovića su godinama među najčitanijim naslovima književnosti za decu i mlade, a njihovi prevodi su objavljeni u Italiji, Grčkoj, Rumuniji, Severnoj Makedoniji, Sloveniji, Češkoj i Mađarskoj. Njegove knjige za decu ovenčane su brojnim književnim nagradama.

Pročitajte još

Knjigu “Zagonetna potraga 2: Dvorac duhovitih duhova” možete pronaći od četvrtka 15. jula u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike