Povratak u budućnost na slici iz 1860. godine: Da li to devojka skroluje na pametnom telefonu?

08.10.2022

15:00

0

Jedan lepo naslikan idiličan prizor iz svakodnevnog života

Povratak u budućnost na slici iz 1860. godine: Da li to devojka skroluje na pametnom telefonu?
Fredinand Georg Valdmiler profimedia-0728251655 - Copyright Profimedia

Delo austrijskog slikara Ferdinanda Georga Valdmilera, pod nazivom "Očekivanje", može potpuno da zbuni one koji ga vide  u muzeju Nova pinakoteka u Minhenu, gde se ova slika nalazi.

U prvi mah čini nam se da devojka na slici drži pametni telefon u rukama, dok je u prikrajku čeka momak sa cvećem da bi joj se udvarao. Jedan lepo naslikan idiličan prizor, ali čekajte ova slika nije naslikana danas u 21. veku!

Ova slika je delo austrijskog slikara Ferdinanda Georga Valdmilera, iz 1860 godine!

Pa kako je moguće da devojka drži pametni telefon u ruci? Ali ne drži, već se kreće ka crkvi držeći u rukama mali molitvenik. Pa kako je onda nastala ova zabuna, možemo je nazvati i optičkom varkom?

Piter Rasel, penzionisani službenik lokalne vlade u Glazgovu, bio je prva osoba koja je skrenula pažnju na ovaj "fenomen". On je za sajt Motherboard izjavio da je on video sliku ovog leta tokom posete muzeju u Minhenu i da je odmah poželeo da sazna nešto više o njoj.

Profimedia
 

- Ono što mi je najfascinantnije je koliko je promena u savremenoj tehnologiji promenila pogled na sliku i na neki način učinila je relevantnom - rekao je Rasel.

Daleke 1850. ili 1860. godine svaki posmatrač slike znao bi da je predmet koji toliko zaokuplja pažnju devojke molitvenik.

- S druge strane, danas niko ne bi mogao da ne vidi sličnost sa bilo kojom tinejdžerkom koja upija sadržaj sa društvenih mreža na svom pametnom telefonu - zaključio je Rasel.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: New York Post

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike