Žarko Laušević u filmu “Leto kada sam naučila da letim”

16.10.2020

16:33 >> 14:40

0

Autor: Dejan Ćirić

Nakon šest nedelja na lokacijama u Beogradu i na Hvaru, završeno je snimanje novog filma Radivoja Raše Andrića Leto kada sam naučila da letim”, prema ist

Žarko Laušević u filmu “Leto kada sam naučila da letim”
Copyright Žarko Laušević i Luka Bajto Promo/Glorija Lizde

U pitanju je vedra i duhovita priča snažnih emocija, koja prati dvanaestogodišnju Sofiju, pred kojom je naizgled dosadno letovanje sa dve babe. Ipak, nova prijateljstva, prvi poljubac i pomirenje sa otuđenom porodicom pretvaraju to leto na idiličnom jadranskom ostrvu u neprocenjivo i nezaboravno iskustvo.

Glavnu ulogu tumači talentovana mlada glumica Klara Hrvanović, a podršku su joj pružile iskusne kolege Olga Odanović i Žarko Laušević, kao i splitska glumica Snježana Sinovčić. U filmu se u ulozi Sofijinih rođaka pojavljuju i mladi glumci Luka Bajto i Ema Rogić.

Klara Hrvanović Promo/Glorija Lizde

“Leto kada sam naučila da letim” je prvi film Raše Andrića posle filma “Kad porastem biću kengur”, koji je, kao i njegovi prethodni filmovi “Munje” i “Tri palme za dve bitange i ribicu”, stekao kultni status i veliki broj fanova. Uz to, ovaj film je jedan od retkih sadržaja namenjenih prvenstveno deci, a producenti najavljuju da će ovo ostvarenje, zbog višeslojne priče i značenja, biti film koji će zajedno ići da gledaju ćerke, mame i bake.

Producenti Maja Popović i Milan Stojanović ne kriju zadovoljstvo zbog uspešno završenog projekta.

– Od srca čestitamo reditelju, glumcima i ekipi na uspešnom završetku snimanja. Presrećni smo što smo uspeli da snimimo film u ovoj ludoj godini, punoj neizvesnosti, a posebno sa ovoliko smeha i radosti u toku celog procesa. Posebno hvala našim prijateljima iz Kinorame i žiteljima Hvara, koji su nas divno ugostili. Sada nas čeka veliki posao u postprodukciji jer će film, zbog Sofijine bujne mašte, obilovati vizuelnim efektima. I pored toga, očekujemo da ćemo sve završiti do sledećeg leta i da će film doći pred publiku početkom jeseni 2021.

Olga Odanović i Klara Hrvanović Promo/Glorija Lizde

“Leto kada sam naučila da letim” je adaptacija istoimene knjige Jasminke Petrović, jedne od najznačajnijih domaćih spisateljica za decu i mlade, koja je osvojila veliki broj priznanja za dečju literaturu.

– Nekoliko puta sam bila na snimanju i uvek sam imala isti utisak: „Kakva sjajna ekipa!“ Atmosfera je bila radna, stvaralačka i pozitivna. U komunikaciji je postojala briga za drugog, i to mi se naročito dopalo. Srećna sam i duboko zahvalna što tako divne osobe oživljavaju moje junake. I kao što čika Duško Radović kaže: “Sve što leti, htelo bi da leti! Neka leti, i treba da leti!” – izjavila je Jasminka Petrović.

Kadar sa snimanja filma Promo/Glorija Lizde

Film se realizuje u koprodukciji Sense Production (Srbija), Kinorama (Hrvatska), Art Fest (Bugarska) i Silverart (Slovačka), uz podršku nacionalnih fondova i pan-evropskih fondova Kreativna Evropa i Eurimaž.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike