Prekinuto snimanje "Krune": Serija kao ljubavno pismo Elizabeti Drugoj

09.09.2022 | 09:10

Autor: Bojana Bačić

Netfliks je dugo kovao planove o tome šta učiniti u slučaju da kraljica umre

Copyright Profimedia

Nakon smrti kraljice Elizabete II iz poštovanja prema njoj snimanje Netfliksove serije "Kruna" biće prekinuto.

- "Kruna" je ljubavno pismo za Elizabetu II i ne želim više ništa da kažem, samo tišina i poštovanje. Očekujem da ćemo prestati snimanje takođe iz poštovanja  - izjavio je tvorac najpopularnije serije o kraljevskoj porodici Piter Morgan. 

AP Photo/AP Photo/Lefteris Pitarakis
 

Nakon što se svetom vest o smrti kraljice proširila brzinom munje, Morgan, koji je napisao scenario i za film "Kraljica" iz 2006. godine, opisao je Netfliksovu seriju "Kruna" kao "ljubavno pismo za nju".

Netfliks je dugo kovao planove o tome šta učiniti u slučaju da kraljica umre dok se snima "Kruna".

Kad je serija tek krenula s produkcijom, Stiven Daldri, koji je režirao prve epizode, rekao je da će u tom slučaju snimanje biti zaustavljeno na neko vreme.

Imelda Stonton na snimanju pete sezone serije “Kruna”/ Profimedia
 

- Niko od nas ne zna kad će to vreme doći, ali bilo bi ispravno i prikladno pokazati poštovanje prema kraljici. To bi bila jednostavna počast i znak poštovanja. Ona je globalni fenomen  i to je ono što bismo trebali uraditi. Ona je sjajna žena i ljudi će biti uznemireni - izjavio je tada reditelj.

Planirano je da emitovanje pete sezone "Krune" počne u novembru, još nije poznato da li će ova odluka o pauzi u snimanju uticati na odlaganje emitovanja pete sezone.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: Daily Mail