Adel ima EGO: Jedna stvar joj nedostaje za EGOT

07.09.2022

15:01

0

Slavna umetnica je za dosadašnji rad osvojila 15 Gremija i jednog Oskara, tako da uz najsvežije Emi priznanje, samo još treba da trijumfuje u pozorištu

Adel ima EGO: Jedna stvar joj nedostaje za EGOT
Adel - Copyright Adel/Profimedia

Televizijski specijal „Adel: Samo jedna noć“ doneo je britanskoj kantautorki Adel prvog Emija i mogućnost da se pohvali da ima EGO - Emi, Gremi i Oskara. Ostalo je još da svoj rad ovenča i priznanjem Toni i njeno ime u istoriji muzike biće ispisano još krupnijim slovima.

Adel, Printscreen Youtube/Skavlan
 

Televizijski ekvivalent Oskarima Adel je dočekala sa velikom radošću. Priznanje je stiglo zahvaljujući specijalnom šou-programu „Adel: Samo jedna noć“ (Adele: One Night Only), emitovanom na Si-Bi-Esu 21. novembra 2021. godine.

„Verujte mi da i zvanično imam EGO“, napisala je kantautorka na Instagramu i Tviteru posle nedavno održane dodele Emi nagrada.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Adele (@adele)

 

Ovaj televizijski specijal trijumfovao je i u četiri druge kategorije. Pol Dagdejl, režiser šou-programa „Adel: Samo jedna noć“, nagrađen je za izuzetnu režiju za specijal, a emisija je TV kući Si-Bi-Es donela nagrade za izvanredan miks zvuka, sjajan dizajn osvetljenja, te vrhunsku tehničku režiju specijala.

Adel je za dosadašnji rad osvojila 15 Gremija i jednog Oskara, tako da uz najsvežije Emi priznanje, samo još treba da trijumfuje u pozorištu da bi imala EGOT.

Profimedia
 

Skraćenica se odnosi na kolekciju u kojoj su makar jedan Emi, Gremi, Oskar i Toni, odnosno priznanja za izuzetna dostignuća u oblasti televizije, izdavaštva (odnosi se na muzička izdanja), filma i Brodveja.

Od 1962. godine, kada je prvi put neko stigao do sva četiri priznanja, tek 17 umetnika uspelo je da osvoji EGOT. Među njima su Endrju Lojd Veber, Vupi Goldberg, Odri Hepbern, Džon Ledžend i Dženifer Hadson.

Profimedia
 

Vinston i Raj Kapur, izvršni producenti specijala, radiće i predstojeću dodelu Gremi nagrada, gde se očekuje da će Adel biti favorit. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTS

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike