Jedinstven portret Dejvida Bouvija napravljen od 8.500 trzalica za gitaru (FOTO)

14.08.2022

12:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Svaka od njih simbolizuje umetničke sfere na koje je čuveni muzičar uticao

Jedinstven portret Dejvida Bouvija napravljen od 8.500 trzalica za gitaru (FOTO)
Dejvid Bouvi - Copyright Profimedia

Dejvid Bouvi proglašen je za najuticajnijeg britanskog umetnika u poslednjih 50 godina zbog svoje sposobnosti da bude izuzetan kako u muzici, tako i na filmu i u svetu mode.

Tim povodom, u čast legendarnog umetnika, napravljen je njegov autentičan  portret od 8.500 pojedinačno postavljenih trzalica za gitaru.

 

 

 

Bouvi je na prvom mestu liste 50 uticajnih umetnika britanskog TV kanala „Skaj Arts“ koja obuhvata renomirane umetnike u kategorijama vizuelne umetnosti, književnosti, muzike, filma i televizije.

Na listi su i Stiv Mekvin, pisac Rasel T. Dejvis, grupa Spajs grls, ser Elton Džon, Stormzi i Boj Džordž, kao i Keril Čerčil, Majkl Klark, Anđela Karter, Mjurijel Spark, Alfred Hičkok i Mihaela Koel. Čuveni ulični umetnik Benksi se takođe nalazi na listi, kao i režiser ser Ridli Skot i modni dizajneri Aleksandar Mekvin i Vivijen Vestvud.

Svaka trzalica od kojih je napravljen Bouvijev portret simbolizuje umetničke sfere na koje je on uticao.

- Portret je napravljen da proslavi Dejvida Bouvija koji je proglašen za najuticajnijeg umetnika u poslednjih 50 godina. Ideja je bila da se koriste hiljade specijalno dizajniranih trzalica, pri čemu svaki dizajn predstavlja jednu od pet umetničkih oblasti njegovog kreativnog života i uticaja - muziku, film, modu, književnost i umetnost. Dejvid je bio globalna ikona koja je pokrenula novu Bouvijevu eru u popularnoj kulturi - rekao je umetnik Džo Blek koji je kreirao portret.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike