Hit Kanskog festivala u bioskopima: "Najgora osoba na svetu" slavi lepotu Osla (FOTO/VIDEO)

19.08.2022

08:00

0

Reditelj Joakim Trir se vraća na veliko platno sa još jednom savremenom pričom o potrazi za identitetom

Hit Kanskog festivala u bioskopima: "Najgora osoba na svetu" slavi lepotu Osla (FOTO/VIDEO)
Promo/MegaComFilm

Bezgranična sloboda, ljubavni pokušaji, karijera, pritisak da se osnuje porodica, po čemu se glavna junakinja Džuli razlikuje od omladine bilo gde u svetu?

Filmsko ostvarenje norveškog reditelja Joakima Trira „Najgora osoba na svetu“ (The Worst Person in the World) podeljeno u dvanaest poglavlja od danas u bioskopima širom zemlje.

Reditelj Joakim Trir se vraća na veliko platno sa još jednom savremenom pričom o potrazi za identitetom smeštenom u Oslo.

Promo/MegaComFilm
 

Četvorogodišnja hronika života Džuli koja ispituje njen odnos prema ljubavi, smislu života i karijeri. Jedne večeri na žurci upoznaje šarmantnog Eivinda i sa njim se upušta u vezu ostavljajući dugogodišnjeg partnera Aksela. Na tom putu Džuli sebe preispituje da li je to bila dobra odluka.

Renata Reinsve, glavna glumica u filmu, osvojila je nagradu za najbolju žensku ulogu na prošlogodišnjem izdanju festivala u Kanu, gde je Evropu, pa i svet zasenila svojom prirodnom glumom, kojom da gotovo bez reči uspeva da prenese emociju nesnađenosti, neodlučnosti, grešaka i pobede.

Promo/MegaComFilm
 

Svojim revolucionarnim i kompleksnim performansom iznela je lik Džuli koja naizgled velikog broja karijernih, ljubavnih mogućnosti, ipak, ne može da se odluči za to šta je ispravan put te se postavlja pitanje da li je ona zbog toga najgora osoba na svetu?

Reditelj Joakim Trir je poznat po ostavrenjima koje slave svu lepotu Osla, je ne nakon „Repriza“ i „Oslo, 31. avgust“, „Najgora osoba na svetu“ završetak triologije koja predstavlja odu glavnom gradu Norveške. U svakom od ovih filmova glavnu mušku ulogu imao je Anders Danielsen Lie.

Film „Najgora osoba na svetu“ je za 2022. godinu nominovan za nagradu Oskar u kategoriji za najbolji film van engleskog govornog područija.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi