Jednostavan trik za otkrivanje negativaca u filmovima: Tajna je u jednom detalju

10.08.2022

14:30

0

O tome se dugo godina pričalo kao o urbanoj legendi

Jednostavan trik za otkrivanje negativaca u filmovima: Tajna je u jednom detalju
profimedia-0486728122 - Copyright Danijel Krejg Profimedia

Postoji jednostavan trik, zahvaljujući kome više nikad nećete biti u dilemi koji je od likova u filmu ili seriji zao, a ko dobar.

Koja je tajna ovog trika? Pa, vrlo jednostavno, negativci u filmovima nikada ne koriste iPhone, već uvek Android pametne telefone.

O tome se dugo godina pričalo kao o urbanoj legendi, međutim, Rajan Džonson, reditelj filma "Knives Out", potvrdio je 2020. ove glasine.

Danijel Krejg i Havijer Bardem u filmu "Skajfol"/Profimedia
 

On je tada za magazin Vanity Fair izjavio:

- Apple će vam dozvoliti da koristite njihove uređaje u filmovima, ali veoma je važno ovo reći, ako ikada gledate filmsku misteriju, negativac nikad neće koristiti iPhone - izjavio je on jednom prilikom za Vanity Fair.

U filmu Knives Out, na primer, svi likove koje ispituje detektiv Benoa Blank (Danijel Krejg) u vezi ubistva Harlana Trombija (Kristofer Plamer) koriste iPhone telefone osim Hjua Rensoma Drajzdela (Kris Evans). Na kraju će se ispostaviti da upravo on stoji iza ubistva.

U mini-seriji "Falcon and the Winter Soldier", Šeron Karter (Emili Van Kemp) priča telefonom u nekim scenama i njen uređaj nema Apple logo. Ne moramo čekati kraj da bismo saznali da ona radi za „drugu stranu“ i protiv interesa naših glavnih junaka.

Još jedan skorašnji primer je naročito indikativan. Naime, u mini-seriji "Defending Jacob" ne koriste svi likovi iPhone, iako bi bilo logično da je tako s obzirom da se ona emitovala Apple TV+ striming servisu. Jedan lik je lojalan svom Androidu i on je… pedofil.

Apple do sada nije potvrdio niti demantovao glasine o ovom navodnom pravilu kojih moraju da se pridržavaju svi autori filmova i serija ako žele da uređaje popularne IT kompanije prikažu na bioskopskom platnu i malim ekranima. Međutim, ovo za sada "nepisano" pravilo možete proveriti već u sledećem filmu ili seriji.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D’Marge

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike