60 godina Džejmsa Bonda: Legendarni Aston Martin DB5 je zvezda velike aukcije povodom jubileja (VIDEO)

31.07.2022

10:01

0

Nude se različiti rekviziti, knjige, kostimi, koferi i čuveni automobili

60 godina Džejmsa Bonda: Legendarni Aston Martin DB5 je zvezda velike aukcije povodom jubileja (VIDEO)
Danijel Krejg kao Džejms Bond - Copyright Danijel Krejg kao Džejms Bond/Profimedia

Aukcijska kuća Christie’s obeležava 60 godina filmske franšize Džejms Bond dvodelnom aukcijom čiji će prihodi biti donirani u dobrotvorne svrhe.

Ponuđen je niz artikala, a kad su automobili u pitanju, najznačajniji je poslednji film serijala “Nije vreme za umiranje”. Ponuda kreće Jaguarom XF koji u filmu voze negativci u poteri za Bondom i Madlen Svon. Očekuje se da bi mogao da dostigne cenu od 70.000 funti.

U ponudi je i Range Rover SVR koji bi trebalo da dostigne cenu od minimalno 80.000 funti. Na aukciji se našao i Land Rover Defender Bond Edition. Ovaj model se nije našao u filmu, nego je deo limitirane serije od 300 primeraka i jedini sa značkom “60 Years of Bond”.

Procenjuje se da će izazvati veliko interesoanje, a time možda i cenu od 300.000 funti. Ponuđen je i Defender s filmskog seta, koji bi mogao da košta i više.

Konačno, tu je i Aston Martin. Posebno zanimljiv je model V8, koji se pojavljuje u filmu s Krejgom, a evocira uspomene na model iz filma “Dah smrti”. Dovoljno da dostigne cenu do 700.000 funti.

Konačno, kao vrhunac ponude dolazi replika DB5 koja je proizvedena isključivo za potrebe snimanja najnovijeg filma. Ima moderni 3.2 šestocilindarski motor i ručni menjač, a uprkos oštećenjima je najskuplji izloženi auto s procenjenom cenom izmene vlasnika od čak dva miliona evra.

Na aukciji će zanimljive artikle naći i obožavaoci sa skromnijim budžetom. Nude se različiti rekviziti, knjige, kostimi, koferi, pa i maske iz filma “Spektra”. Početak aukcije najavljen je za 15. septembar i trajaće do 5. oktobra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Headliner

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike