Rediteljka "50 nijansi sive" snima film o Ejmi: Priča konačno po meri oca slavne pevačice?

12.07.2022

14:00

0

Sem Tejlor-Džonson je bila njena bliska prijateljica

Rediteljka "50 nijansi sive" snima film o Ejmi: Priča konačno po meri oca slavne pevačice?
Ejmi Vajnhaus - Copyright Ejmi Vajnhaus Profimedia

Pod nazivom "Back To Black", kako glasi, jedna od najpoznatijih pesama Ejmi Vajnhaus, trebalo bi da bude snimljen još jedan film o pevačici koja je tragično preminula u 27. godini.

Kako prenosi svetski magazin "Variety" novi film o Ejmi Vajnhaus, koji je dobio podršku pevačicinog oca Miča, režiraće rediteljka filma "50 nijansi sive", Sem Tejlor-Džonson, koja je inače bila njena bliska prijateljica.

Ejmi Vajnhaus/Profimedia
 

Prema saznanjima "Variety" film je u fazi kastinga i traženja glumice koja bi trebalo da glumi Ejmi.

Film će biti baziran na knjizi Dafne Barak "Saving Amy", a u koprodukciji kuće Studiocanal, Alison Oven, Debre Hejvord i Trejsi Sivord.

Ideja o ostvarenju filma "Back To Black" pokrenuta je još 2018. godine, međutim u međuvremenu je promenjen scenarista i reditelj filma.

- Ono što želimo je da neko prikaže Ejmi onakvu kakva je zaista bila. Smešna, briljantna, šarmantna i užasna kakva je znala ponekad biti. Nema smisla da ja snimam film o njoj jer sam joj otac. Ali da nateramo prave ljude na to, to je važno i mi ćemo to sada učiniti - poručio je Mič Vajnhaus.

Ejmi Vajnhaus/ Profimedia
 

Inače, četiri godine nakon tragične smrti Ejmi Vajnhaus, 2015. godine snimljen je dokumentarac "Ejmi" koji je osvojio Oskara. Mič Vajnhaus je tada izjavio: "To je negativna, sramna i lažna slika Ejmi. Ispravićemo to".

Izgleda da će se želja Miča Vajnhausa konačno ispuniti.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Variety

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike