Vasil Hadžimanov Band svira na Kalemegdanu: Tradicija dobrog zvuka

08.07.2022

09:15

0

Autor: Dejan Ćirić

„Svaki naš nastup je drugačiji jer muzika koju sviramo nikad nije ista, tako će biti i ovog puta“, ističe umetnik

Vasil Hadžimanov Band svira na Kalemegdanu: Tradicija dobrog zvuka
HADZIMANOV 1 - Copyright Vasil Hadžimanov Band Promo/Predrag Ilić Rex

Uporan, uvek prisutan, muzičar beskrajne radne energije i muzikalnosti, Vasil Hadžimanov, pijanista, kompozitor, aranžer i pedagog, nezaobilazna je karika srpskog džeza s kraja 20. veka i početka novog milenijuma, ličnost koja nosi vezujući gen predaka koji su, svaki na svoj način, ostavili trag u balkanskoj muzici i kulturnom nasleđu.

Vasil Hadžimanov Promo/Predrag Ilić
 

Bend čija su sva izdanja u Srbiji proglašena za umetnička dela od kulturnog značaja za ovu zemlju, svakako nije potrebno posebno predstavljati. Od prve postave „Vasil Hadžimanov Band“ je prošao kroz nekoliko zvučnih i ličnih transformacija, ostajući veran principu da svakom članu da punu autonomiju.

Album „Lines in Sand” koji su radili u saranji sa američkom izdavačkom kućom „MoonJune Records” pomerio je granice progresivne muzike, što prepoznaju obožavaoci i muzički kritičari širom sveta, nagrađujući je sa najvišim ocenama i odličnim kritikama. Trenutno očekujemo najnoviji, osmi studijski album.

Vasil Hadžimanov Band Promo/Predrag Ilić Rex
 

„Vasil Hadžimanov Band“ nastupiće, posle duže pauze, 14. jula na Kalemegdanu, na Letnjoj sceni BitefArtCafe-a.

- Već je postala tradicija da jednom godišnje održimo koncert na sceni Bitef Summer Stage-a. Svaki naš nastup je drugačiji jer muzika koju sviramo nikad nije ista. Suština ovog tipa muzike kojom se bavimo je da svaki put kreiramo nesto drugačije u odnosu na prošli nastup. Tako će biti i ovog puta. Novitet je sigurno i repertoar koji smo upravo snimili za naš osmi album i koga ćemo se dotaći na nastupu u Bitefu - izjavio je Hadžimanov.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike