Priznanje za rad o migrantima: Uručena tradicionalna nagrada Telekoma Srbija Viktoru Cvejiću (FOTO)

28.06.2022

15:45

0

Autor: Dejan Ćirić

Projekat se sastoji od 65 portreta migranata koje umetnik intervjuiše, fotografiše i klasifikuje u svom sistemu istraživanja

Priznanje za rad o migrantima: Uručena tradicionalna nagrada Telekoma Srbija Viktoru Cvejiću (FOTO)
Nagradjeni student Viktor Cvejic 1 - Copyright Viktor Cvejić Promo/Matija Vukov

Kompanija Telekom Srbija nagradila je šestu godinu zaredom najbolji studentski rad na odseku Novi mediji, na otvaranju godišnje izložbe nagrađenih radova studenata Fakulteta likovnih umetnosti (FLU), koja je postavljena u Galeriji tog fakulteta.

U skladu sa programom dugoročne podrške koju kompanija pruža aktivnostima fakulteta i darovitim pojedincima, nagrada Telekoma Srbija za najuspeliji rad na odseku za Nove medije ove godine pripala je studentu prve godine Viktoru Cvejiću za rad pod nazivom „Svi oni“.

Viktor Cvejić Promo/Matija Vukov
 

Odluku o dobitniku novčane nagrade doneo je tročlani stručni žiri koji su činili teoretičar umetnosti Miško Šuvaković, kustos Miroslav Karić, kao i umetnik Branko Milisković.

Nagrađeni rad „Svi oni“ se, prema oceni žirija, izdvojio svojom vizuelnom i konceptualnom ubedljivošću i kritičkim stavom u odnosu na aktuelnu migrantsku krizu koja poslednju deceniju obeležava globalne oblike života.

„Rad se sastoji od 65 portreta migranata koje umetnik intervjuiše, fotografiše i klasifikuje u svom sistemu istraživanja“, navodi se u odluci. 

- Imajući u vidu da mi je ovo prva godina, ova nagrada mi neprocenjivo znači, posebno što dolazi za ovako bitnu temu, pošto sam hteo da deo svog uvida o migrantima, sa kojima sam se svakodnevno sretao, prenesem i ostalima. Primećujem da ljudi uglavnom previše brzo i neosnovano formiraju mišljenja o ljudima koje ne poznaju i na osnovu male uzorkovane grupe formiraju mišljenje o čitavoj populaciji - izjavio je autor nagrađenog rada Viktor Cvejić.

Dodela nagrada Telekoma Srbija studentima FLU/Matija Vukov
 

Uz podršku Telekoma Srbija u vidu specijalne nagrade za najbolji rad, kao i ranijih donacija tehničke i multimedijalne opreme za fakultet, studentima se omogućava da koriste savremenu opremu i istražuju moderne umetničke izraze u kojima se sve više prepliću raznovrsne umetničke forme, tehnologija i digitalne tehnike.

Izložba radova nagrađenih studenata Fakulteta likovnih umetnosti biće otvorena do 6. jula u prostoru Galerije FLU.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike