"Iron Maiden" razbio beogradsko tlo: Žestok spektakl pred prepunom Arenom (FOTO)

25.05.2022

08:01

0

Članovi benda pratili su nestvarnog šoumena Brusa Dikinsona koji nije prestajao da menja kostime, "potpaljuje publiku" i nosi energiju u talasima kroz pune redove najveće dvorane na Balkanu

"Iron Maiden" razbio beogradsko tlo: Žestok spektakl pred prepunom Arenom (FOTO)
ajron mejden goran sivački (1) - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Preko 15.000 ljudi u "Štark Areni" prisustvovalo je sinoć spektaklu na koji se čekalo punih osam godina - "Mejdeni" su ponovo zatresli beogradsko tlo.

Pomalo stidljivo, publika je ispratila prve tri pesme sa novog albuma "Senjutsu", a onda... Onda je krenuo pravi hevi metal.

"Fear Of The Dark" je bila numera "okidač", te je tada svako u Areni shvatio da se tempo neće menjati i da je lagano zagrevanje sa baladama prošlo.

Usledili su hitovi poput "Number of the Beast", The Trooper", "Run To The Hills" i mnogi drugi.

Ono što je posebno oduševilo i na momente više odvlačilo pažnju nego sama izvedba numera, jeste neverovatna scenografija i efekti.

Kao što su obećali iz legendarnog britanskog sastava, vizuelni performans je nešto o čemu će se pričati.

Iznad članova benda pojavljivali su se redom "Zver" koja se jurila sa frontmenom Dikinsonom po bini u numeri "Run To The Hills", avion iz Drugog svetskog rata koji je simbol čuvene pesme "Aces High", što je zatvorilo izuzetan nastup, verovatno poslednji u Beogradu.

Stiv Heris, vođa benda i basista, Dejvid Marej (gitara), Dženik Gers (gitara), Ejdrian Smit (gitara) i Niko Mekbrejn (bubnjevi), pratili su u stopu nestvarnog šoumena i predvodnika Brusa Dikinsona koji nije prestajao da menja kostime, "potpaljuje publiku" i nosi energiju u talasima kroz pune redove najveće dvorane na Balkanu.

Iako su svi znali da je kraj posle "Aces High", nikome se nije izlazilo iz Arene, a aplauz je trajao... i trajao...

"Ajron Mejden" je zaslužio da se u ekstravagantnom i žestokom stilu, onako kako smo svi navikli, oprosti na svojstven način i ostavi svima koji su bili na ovom koncertu priče i utiske za mnoge godine koje tek dolaze.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike