Helen Miren kao kraljica pred kraljicom: Pozorišni spektakl povodom 70 godina vladavine Elizabete II (FOTO)

17.05.2022

10:30

0

Događaj je održan ispred Vindzora, a slavna glumica se četvrti put u karijeri našla u ovoj ulozi

Helen Miren kao kraljica pred kraljicom: Pozorišni spektakl povodom 70 godina vladavine Elizabete II (FOTO)
profimedia-0691776810 - Copyright Helen Miren, predstava "Galop kroz istoriju"/Profimedia

Holivudske zvezde Helen Miren i Tom Kruz bili su glavni akteri velikog pozorišnog događaja koji je uključivao i 1.300 izvođača i 500 konja povodom platinastog jubileja kraljice Elizabete II. Kroz pozorišnu predstavu "Galop kroz istoriju" gledaoce su vodili kroz razne istorijske trenutke, od vladavine kraljice Elizabete I do krunisanja Elizabete II.

Ovaj pozorišni spektakl je priređen u okviru proslave 70 godina vladavine kraljice Elizabete II, koja je održana sinoć ispred Vindzora, a spektaklu je prisustvovala i sama kraljica.

Kraljica Elizabeta II na predstavi "Galop kroz istoriju"/Profimedia
 

Jedan od voditelja se našalio i zahvalio Elizabeti II što je "izabrala nas umesto državnog otvaranja parlamenta na koji nije otišla prošle nedelje što je veliki izuzetak u njenoj vladavini". 

Kraljica mu je vidno raspoložena zauzvrat samo mahnula.

Ceo događaj gledaoci televizije su mogli pratiti uživo, a trenutno najaktuelnija holivudska zvezda Tom Kruz se obratio javnim govorom.

Tom Kruz na predstavi "Galop kroz istoriju"/Profimedia
 

- Ljudi iz celog sveta, iz svih sfera života, ne samo Amerike joj se dive, zbog odanosti i dostojanstva. Ona je osoba koja je kroz svih 70 godine vladavine razumela poziciju svoje kraljevske titule - rekao je Kruz.

Oskarovka Helen Miren je u predstavi zaigrala kraljicu Elizabetu I. Ovo nije prvi put da iga kraljicu. Istina, ovog puta prvi put pred samom, Elizabetom Drugom. Glumica se do sada tri puta u ulozi kraljice, a ovo joj je bila četvrta uloga i jedina je glumica koja je odigrala i Elizabetu Prvu i Elizabetu Drugu.

Helen Miren, predstava "Galop kroz istoriju"/Profimedia
 

Za ulogu kraljice u filmu 2006. godine dobila je i Oskara.

Helen Miler je u okviru predstave sinoć izgovorila čuveni govor Elizabete I vojnicima u Tilburiju:

- Znam da imam telo slabe i nejake žene ali imam srce i stomak kralja, kralja Engleske - deo je govora Elizabete I, koji je izgovorila Mirenova pred kraljicom koja je sve posmatrala iz kraljevske lože.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike