Legendarne scene smrti u kultnim filmovima: Nakon "Psiha" glumica prestala da se tušira (FOTO)

16.05.2022

15:38

0

Ovi kadrovi su najupečatljiviji i najviše ostaju u pamćenju gledalaca

Legendarne scene smrti u kultnim filmovima: Nakon "Psiha" glumica prestala da se tušira (FOTO)
filmske scene - Copyright Profimedia

Scene iz života u filmu često znaju da budu prikazane veoma realistično, ali šta se dešava sa prikazima onih najstrašnijih - smrti?

Reditelji i scenaristi se dovijaju na razne načine da ih prikažu i često u pomoć prizivaju maštu, a upravo one su najupečatljivije i najviše ostaju u pamćenju gledalaca.

Predstavljamo sedam scena smrti iz čuvenih filmova koje publika i godinama posle njihovog prikazivanja ne zaboravlja.

"Titanik"

Profimedia
 

Scena u kojoj se opraštaju Džek i Rouz svakako je jedna od najtužnijih u mnoštvu emotivnih u  filmu "Titanik". Ipak, na kraju, ona u kojoj se Džek smrzava, a na užas svih fanova Rouz ga odgurne u okean je najtužnija scena i najemotivniji deo filma o tragediji čuvenog broda.

"Telma i Luiz"

Profimedia
 

“Telma i Luiz” je kultni “ženski” film, snimljen 1991. godine. Ono po čemu ga i danas mnogi pamte je dramatičan završetak u kojem Telmu i Luiz okružuje policija, a one, umesto da se predaju, nastavljaju da voze prema litici Grand kanjona u automobilu Thunderbird iz 1966. godine.

"Psiho"

Profimedia
 

"Psiho" je film koji se smatra najmračnijim, ali i najreprezentativnijim Hičkokovim ostvarenjem. Glumica Dženet Li je izjavila da je bila toliko uplašena scenom smrti da je nakon filma prestala da se tušira. "Kupam se samo u hotelskim sobama. Vodim računa da svi prozori i vrata budu zaključani, a zavesu za tuš ostavljam otvorenu".

"Osmi putnik"

Profimedia
 

"Osmi putnik" je naučnofantastični horor film. Gilbert nas je napustio ali možemo se utešiti činjenicom da je umro okružen svojim prijateljima, radeći ono što je najviše voleo; gledajući vanzemaljca kako mu otvara i probija grudni koš da bi izašao, prskajući krv svuda.

"Hrabro srce"

Profimedia
 

"Hrabro srce" je filmska drama iz 1995. godine, o otporu Vilijama Volasa engleskoj okupaciji Škotske. Osuđen od strane britanske krune, Volas je odveden na javno gubilište. Umesto da traži oproštaj, pre smrti uzvikuje "sloboda".

"Građanin Kejn"

Profimedia
 

U filmu "Građanin Kejn" prvi put su upotrebljene neke nove tehnike snimanja. Reč je kinematografskoj tehnici „dubokog fokusa“. Priča prati jednog novinara koji želi da otkrije na šta je Kejn mislio kada je na samrti rekao „pupoljak“.

"Hari Poter i polukrvni princ"

Profimedia
 

 U svetu Harija Potera, Dambldor je najmoćniji dobri čarobnjak. Iako smo svi znali čitajući knjigu, smrt Dambldora je i dalje bio veliki šok za sve fanove.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike