Šon Pen sa ćerkom u filmu “Dan zastave”: Šta se dogodi kad saznate da vam je otac proneverio milione?

12.04.2022

16:30

0

"Flag Day" je svetsku premijeru imao na prošlogodišnjem Kanskom festivalu, na kom je bio i nominovan za Zlatnu palmu

Šon Pen sa ćerkom u filmu “Dan zastave”: Šta se dogodi kad saznate da vam je otac proneverio milione?
flag day 2 - Copyright Foto: Promo/MegaComFilm

Kako biste reagovali kada biste saznali da vam je otac kriminalac koji je proneverio milione dolara?

Šon Pen i njegove ćerka Dilan Pen, kojoj je ovo prva velika uloga, prvi put glume zajedno u filmu „Dan zastave“ (Flag Day), koji je svetsku premijeru imao na prošlogodišnjem Kanskom festivalu, na kom je bio i nominovan za Zlatnu palmu, dok će se u domaćim bioskopima naći od 28. aprila.

Foto: Promo/MegaComFilm
 

Dženifer (Dilan Pen) ćerka je Džona (Šon Pen), kriminalca po profesiji i večito neuspešnog oca. Kada sazna da ga je policija progonila zbog falsifikovanja više od 20 miliona dolara, ona se osvrće na njihovu problematičnu, ali toplu povezanost.
 
Iza američkog superstara Šona Pena stoje neki od najpopularnijih filmova američke kinematografije, poput “Mistične reke”, za koju je dobio nagradu Oskar za najbolju mušku ulogu, i “21 gram”. U poslednjih nekoliko godina Pen se bavi i režijom, te mu „Dan zastave“ nije prvenac, već ga je pridodao rediteljskom nizu koji čine filmovi “U divljini”, “Zavet”, kao i mnogi drugi.

Foto: Promo/MegaComFilm
 

- Scenario za ovaj film dobio sam pre deset godina, i kako sam u čitanju odmicao stranicu po stranicu, Dilanino lice je bilo utisnuto u lik Dženifer, niko drugi nije mogao bolje da je dočara. Bila mi je velika čast da glumim sa njom, što je druga velika stvar u ovom filmu, a prva je da nikada nisam mislio da ću režirati film u kome ću glumiti - istakao je Šon Pen.

Foto: Promo/MegaComFilm
 

U filmu koji je prikazan pred beogradskom publikom na nedavno završenom jubilarnom 50. Fest-u, pored Šona i Dilan Pen glume Džoš Brolin, Redžina King i Mičel Mekkormik.
 
Od 28. aprila, film „Dan zastave“ biće na redovnom bioskopskom repertoaru.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike