Fantastični Nik Mejson stiže u Beograd: Hitovi legendarnog "Pink Flojda" u Belexpo centru

15.04.2022

15:00

0

Bend je započeo svoju veliku svetsku turneju koncertima u Irskoj, odakle se seli u Veliku Britaniju

Fantastični Nik Mejson stiže u Beograd: Hitovi legendarnog "Pink Flojda" u Belexpo centru
NMSOS, photo Patrick Balls - Copyright Foto: Patrick Balls

Grupa koja je turneju započela u Ujedinjenom Kraljevstvu kreće u osvajanje našeg kontinenta, te će u evropskim metropolama tokom dva meseca održati čak 39 koncerata, među kojima je i beogradski koncert 1. juna u Belexpo centru.

Nik Mejson, legendarni bubnjar, sa svojim bendom će izvoditi najveće hitove "Pink Flojda" s početka karijere, a u ovom jedinstvenom poduhvatu učestvuju i druge muzičke legende koje su ostavile neizbrisiv trag na svetskoj rok sceni.

Pored Mejsona na bubnju, ovu supergrupu čine Geri Kemp, gitarista grupe "Spandau Bale", Li Haris, gitarista grupe "Blokheds", Gaj Prat (bas), koji je sarađivao sa "Pink Flojdom", kao i Dom Beken na klavijaturama.

Foto: Patrick Balls
 

Koncerti NMSOS su zadržali duh improvizacije, kao što je to inače radio "Pink Flojd", čiji su nastupi bili revolucionarni.

- Mislim da smo kao grupa uvek bili malo izvan glavnog toka istorije popularne muzike. Šta god da privlači pažnju javnosti kad je o nama reč - nikad nije u pitanju samo jedan naš aspekt. Rekao bih da smo na početku kao bend bili prava stvar, baš za to vreme u kome smo se pojavili, sredinom šezdesetih - išli smo smerom na koji su "Bitlsi" ukazali, kad su muziku gurnuli ka malo složenijim zvucima, tekstovima i smelim scenskim nastupima, sa filmskim snimcima emitovanim u pozadini - umesto dotadašnje konstantne promocije pojedinaca, koji su morali da budu u prvom planu.

Tako smo dali priliku publici da više učestvuje u koncertima i postali smo glavni zastupnici te nove umetničke ideje. Mislim da ako uspeš da inspirišeš ljude, oni uvek reaguju na tekstove i na duže kompozicije koje traže pažnju - a to je ono što čini razliku između nas i mejnstrima - objašnjava Nik Mejson.

Nik Mejson je 2018. godine započeo svetsku turneju sa projektom "A Saucerful of Secrets", koji je nazvan po drugom albumu "Pink Flojda", a cilj je da obnovi epohu u kojoj je stvarala legendarna grupa, tako da beogradsku publiku u Belexpo centru očekuje koncertna improvizacija albuma "The Piper at the Gates of Dawn", "Obscured by Clouds" i drugih velikih hitova.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike