Ekskluzivan koncert Big Benda RTS i Nenada Vasilića na Svetski dan džeza

08.04.2022

14:15

0

Svoje autorske kompozicije, inspirisane balkanskim ritmovima, i klasičnom muzikom, sa velikim uspehom izvodi u različitim sastavima

Ekskluzivan koncert Big Benda RTS i Nenada Vasilića na Svetski dan džeza
Nenad Vasilić foto Igor Ripak - Copyright Nenad Vasilić Foto: Igor Ripak

Beogradska publika imaće ekskluzivnu priliku da prisustvuje koncertu Nenada Vasilića i Big Benda RTS, koji Dom omladine Beograda, Beogradski džez festival i Muzička produkcija Radio-televizije Srbije organizuju povodom Svetskog dana džeza, 30. aprila od 20 časova u Velikoj sali DOB.

Tradicionalno, koncert povodom Svetskog dana džeza je uvod u predstojeći, 38. Beogradski džez festival, koji će biti održan u poslednjoj nedelji oktobra.

Nenad Vasilić, priznati džez kontrabasista i kompozitor, prisutan je na evropskoj muzičkoj sceni više od 25 godina.

Promo
 

Svoje autorske kompozicije, inspirisane balkanskim ritmovima, džezom i klasičnom muzikom, sa velikim uspehom izvodi u različitim sastavima - od dua do seksteta, kao i na solo nastupima.

Na koncertu u Domu omladine, Vasilićeve originalne kompozicije biće izvedene u potpuno novim aranžmanima, iz pera aranžera iz Amerike, Austrije ii Srbije.

Atraktivnost ovog nastupa ogleda se i u tome što je „Balkan džez“ muzika do sada u čitavom svetu veoma retko izvođena sa orkestrima Big Bend formata, a ovaj koncert će biti ujedno i svetska premijera Vasilićeve muzike u „novom ruhu“.

Big Bend RTS Foto: Nebojša Babić
 

Big Bend RTS je osnovan 1954. godine, izdvajanjem duvačkog ansambla iz već postojećeg Zabavnog orkestra Radio Beograda (1948). Od samih početaka delovao kao veliki džez orkestar, u formaciji Big Benda. Dugi niz godina, orkestar su predvodili eminentni dirigenti, kompozitori i aranžeri: Mladen Bobi Guteša, Vojislav Bubiša Simić, Zvonimir Skerl, Duško Gojković i Stjepko Gut.
 
Ovaj koncert realizuje se u sklopu nastavka programsko-poslovne saradnje između Muzičke produkcije RTS i Doma omladine Beograda.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike