„Kraljica od somota“ u bioskopima: Poetična priča o divljim životinjama koje nestaju sa planete (FOTO/VIDEO)

10.04.2022

09:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Visoko na tibetanskoj visoravni, među neistraženim i nepristupačnim dolinama, nalazi se jedno od poslednjih svetilišta divljeg sveta u kome živi retka i neotkrivena fauna

„Kraljica od somota“ u bioskopima: Poetična priča o divljim životinjama koje nestaju sa planete (FOTO/VIDEO)
Foto 2 - Copyright Film "Kraljica od somota" Promo/MCF

Očaravajuće, elegantno i neobično. Umetnost posmatranja i iščekivanja životinja „uhvaćena“ je na verodostojan način dokumentarnim filmom Vensana Munijea „Kraljica od somota“ (The Velvet Queen).

Na nedavno održanoj ceremoniji dodele Cezar nagrada u Francuskoj, „Kraljica od somota“ je dobitnik priznanja za najbolji dokumentarni film i trenutno ga možete  pogledati u bioskopima širom Srbije.

Film "Kraljica od somota" Promo/MCF
 

Visoko na tibetanskoj visoravni, među neistraženim i nepristupačnim dolinama, nalazi se jedno od poslednjih svetilišta divljeg sveta u kome živi retka i neotkrivena fauna.

Vensan Munije, jedan od najpoznatijih svetskih fotografa divljih životinja, vodi avanturistu i romanopisca Silvena Tesona sa sobom na svoju najnoviju misiju. Nekoliko nedelja će istraživati ove doline u potrazi za jedinstvenim životinjama i pokušati da uoče snežnog leoparda, jednu od najređih i najtežih velikih mačaka.

Film "Kraljica od somota" Promo/MCF
 

Vensan i Silven odlaze u divlje, prelepe, ali zastrašujuće predele netaknute prirode, gde je jednostavan čin čekanja lek za histeriju modernog društva.

Film je svojevrsna posveta zovu divljine koja oslikava i ciničnu stranu čovečanstva čije se posledice uništavanja prirode osete na divljim zverima.

Rediteljka ovog satiričnog dokumentarca o ljudskoj nemarnosti prema divljim životinjama, pored Vensana Munijea, je Mari Amige.

Film "Kraljica od somota" Promo/MCF
 

„Kraljica od somota“ je premijerno prikazana na prošlogodišnjem Filmskom festivalu u Kanu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike