Lordan Zafranović u emisiji “Kulturno”: Intervju koji ne treba propustiti

09.04.2022

10:16

0

Večeras u 20.15 časova, uređuje i vodi Aida Đedović

Lordan Zafranović u emisiji “Kulturno”: Intervju koji ne treba propustiti
Lordan Zafranović - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Slavni režiser i scenarista sa ovih prostora Lordan Zafranović biće večeras gost emisije “Kulturno” na Tanjug televiziji.  Emisiju koja se prikazuje od 20.15 časova i koju svakako ne treba propustiti, uređuje i vodi Aida Đedović.

Ovaj poznati filmski reditelj  već decenijama priprema film o zločinima u Jasenovcu radnog naziva "Djeca Kozare", a nedavno je najavio da bi snimanje tog ostvarenja trebalo da počne u junu.

Lordan Zafranović Tanjug/Dragan Kujundžić
 

- Već dugo pripremam taj film koji sada nosi i drugi naslov "Zlatni rez 42". Priča je podignuta na drugi nivo od prve verzije scenarija koji je nekada bio napisan. Taj film će biti prava oda zlu. Tema definitivno govori o tome. Za mene taj film predstavlja vrh mog stvaralaštva. E sad, da li ćemo ga izraditi na tom vrhunskom nivou, sve zavisi od toga kako ćemo ogromnu dramu uspeti da prenesemo na veliko platno - istakao je Zafranović.

Kako je ranije u medijima objasnio Zafranović, jedan od važnijih razloga za broj 42 u imenu filma je taj što je cela unutrašnja konstrukcija rađena po Leonardovom „idealnom čoveku“, koji je u tom budućem ostvarenju - scenariju “tako ponižen da se čovek mora stideti što je ljudsko biće od tog zla koje je napravljeno u Jasenovcu”.

Profimedia
 

-  Blizu smo snimanja, koje bi trebalo da krene krajem juna meseca i snimaće se tokom leta. Nadam se da ćemo ga završiti do kraja godine, verovatno sa nekim trikovima, sa post-produkcijom koja je dosta zahtevna - naveo je proslavljeni režiser i scenarista.

Inače, Lordan Zafranović je poslednji put bio u Beogradu nedavno na promociji knjige o Nedi Arnerić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike