"Baba, nemoj ništa da me pitaš": Novo izdanje prve knjige Mirjane Bobić Mojsilović sa devet novih priča

23.03.2022

11:30

0

Autor: Dejan Ćirić

„U pitanju je zbirka kratkih priča o smešnim, tužnim, uzaludnim ljubavima, o našim životima, takvima kakvi jesu“, ističe autorka

"Baba, nemoj ništa da me pitaš": Novo izdanje prve knjige Mirjane Bobić Mojsilović sa devet novih priča
Copyright Mirjana Bobić Mojsilović ATAImages/Miroslav Milić

Ovako je sve počelo…

Misli su joj bile zbrkane, i čak i dok je palila sveće za drage pokojnike, mislila je samo o tome da nekog ne zaboravi, nije mislila ni o kome posebno, ređala je imena kao da su na nekom spisku, molila se paušalno, „daj im, Bože, večni mir“, i onda, mislila je o ručku, o tome kome sve treba da se javi, i o tome koje će želje da zamisli dok bude palila sveće, gore, za žive i za život, za želje, kojih je imala mnogo, toliko mnogo da ih je skupljala po ustima kao rasute perle, da neku slučajno ne izgubi.

Promo/Laguna
 

Na ulicama uzavrelog grada, na nekoj plaži, u frizerskom salonu, na svim mestima zbirke priča „Baba, nemoj ništa da me pitaš“ već su se negde u prolazu nazirali junaci budućih romana Mirjane Bobić Mojsilović.

Sada, četvrt veka kasnije, osvežena i obogaćena sa devet novih priča, ova riznica svakodnevnih čuda, večnih sudbina malih ljudi, nepretencioznih osećanja koja nas rastaču i stvaraju iznova nas podseća zašto čuvamo, volimo i nerado pozajmljujemo ali rado prijateljima poklanjamo knjige Mirjane Bobić Mojsilović.

- „Baba, nemoj ništa da me pitaš“ je moja prva knjiga, objavljena pre četvrt veka. To je zbirka kratkih priča o smešnim, tužnim, uzaludnim ljubavima, o našim životima, takvima kakvi jesu. Ona je sada dopunjena sa devet novih priča, i moram da kažem da i danas, posle toliko vremena, te priče imaju svežinu i humor, čak i kada u sebi imaju koje zrnce gorčine i melanholije – istakla je Mirjana Bobić.

Stefan Tomasevic/ATAImages
 

Zbirku „Baba, nemoj ništa da me pitaš“, u čijim pričama otkrivamo sva lica ljubavi, možete pronaći od četvrtka 24. marta u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs i na sajtu laguna.rs.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike