Srpska glumica u najgledanijem "stranom" filmu na Netfliksu: Istinita priča o bombardovanju (FOTO/VIDEO)

17.03.2022

15:15

0

Britanski kraljevski vazduhoplovni odred imao je misiju da uništi sedište Gestapoa u Kopenhagenu 21. marta 1945, ali je greškom pogođena škola

Srpska glumica u najgledanijem "stranom" filmu na Netfliksu: Istinita priča o bombardovanju (FOTO/VIDEO)
Danica Ćurčić - Copyright SF Studios Danmark

Film "Skyggen i mit øje" sa Danicom Ćurčić u jednoj od glavnih uloga nalazi se na prvom mestu po gledanosti na Netfliksu u protekloj nedelji, kada je reč o filmovima van engleskog govornog područja.

Danski film koji je na engleski preveden kao "The Bombardment", na srpskom "Bombardovanje", je istinita priča o tragediji koja se dogodila tokom Drugog svetskog rata, kada je greškom iz vazduha bombardovana škola puna dece.

SF Studios Danmark
 

Britanski kraljevski vazduhoplovni odred imao je misiju da uništi sedište Gestapoa u Kopenhagenu 21. marta 1945, ali je greškom pogođena škola, zbog čega je nastradalo 120 ljudi, od čega 86 dece.

SF Studios Danmark
 

Film prikazuje sav besmisao rata i posledice koje traju generacijama, a kritika hvali glumu kompletnog ansambla, kao i besprekornu režiju Olea Borndala.

SF Studios Danmark
 

Po gledanosti na Netlfiksu, odmah posle "Skyggen i mit øje" ("Bombardovanje") je korejski film o piratima "Poslednje kraljevsko blago", a na trećem "Sans repit", francuska priča o korumpiranom policajcu.

SF Studios Danmark
 

Od serija koje nisu na engleskom jeziku i dalje vodi korejska "Juvenile Justice", dok se prva sezona kolumbijske telenovele "Café con aroma de mujer", nalazi na drugom mestu.

Najgledaniji filmovi i serije na engleskom "The Adam Project" i serija "Pieces of Her" nalaze se na samom vrhu Netfliksovih top lista za ostvarenja na engleskom jeziku.
SF Studios Danmark
 

Pretplatnici tog servisa proveli su 92,43 miliona sati gledajući novi film sa Rajanom Rejnoldsom u glavnoj ulozi u prva dva dana prikazivanja na toj platformi.

SF Studios Danmark
 

Istovremeno, gledaoci serije "Pieces of Her" proveli su uz prvu sezonu ukupno 95,72 miliona sati.

Na drugom mestu po gledanosti, kada je reč o serijama na engleskom jeziku je "The Last Kingdom", dok je na trećem mini serija "Inventing Anna".

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Euronews.rs

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike