Za sve su "krive" dve tinejdžerke: Rukom pisani stihovi Džimija Hendriksa spojeni posle 55 godina

21.02.2022

14:01

0

Legendarni muzičar nije imao prazan papir na kome bi devojkama dao autogram

Za sve su "krive" dve tinejdžerke: Rukom pisani stihovi Džimija Hendriksa spojeni posle 55 godina
Copyright Džimi Hendriks / Profimedia

Dve polovine retkih, rukom pisanih stihova sa potpisom legendarnog gitariste Džimija Hendriksa spojene su posle 55 godina.

Američki muzičar bio je u ranoj fazi svoje karijere kada je njegov bend „Jimi Hendrix Experience“ svirao u Bath Pavilionu 20. februara 1967. pošto su zamenili Čaka Berija, koji je otkazao nastup.

Pre koncerta dve lokalne devojke, od 15 i 16 godina, došle su do vrata bekstejdža u potrazi za cenjenim autogramom. Hendriks im je izašao u susret, ali im je rekao da nema prazan papir kada su zamolile da im se potpiše. Umesto toga, istrgao je stranicu iz svoje sveske, iscepao je na pola i potom potpisao oba dela.

Džimi Hendriks / Profimedia
 

Svoje potpise dali su i članovi benda Mič Mitčel i Noel Redding. Na putu kući tinejdžerke su pogledale potpise koje su dobile i otkrile su rukom pisane stihove s naslovom “51st Anniversary”.

Samo tri nedelje kasnije, “51st Anniversary” je objavljen kao B-strana Hendriksovog drugog hit singla “Purple Haze”.

Dve prijateljice su se kasnije udaljile jer su im životi krenuli različitim smerovima, a s njima i dva dela stihova. Ali prošle godine jedna od njih se obratila prodavnici rokenrol suvenira Tracks Limited sa sedištem u Lankaširu kako bi dala na procenu svoj komplet autograma i deo stihova.

Profimedia
 

Na zahtev Tracks-a, ona je uspela da pronađe svoju prijateljicu, uprkos ograničenom kontaktu u poslednjih pet decenija, koja je takođe sačuvala svoj deo stranice. Obe žene, koje žele da ostanu anonimne, pristale su da prodaju svoje polovine rukopisa koji se sada procenjuje na petocifreni iznos.

- Postoji vrlo malo rukopisa Džimija Hendriksa, a još manje onih koje su potpisali on i druga dva člana benda - rekao je Pol Vejn iz Tracks-a koji će uskoro ponuditi rukopis na prodaju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: index.hr

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike